Seçim döneminde en çok saldırıya uğrayan parti İYİ Parti oldu

Seçim döneminde en çok saldırıya uğrayan parti İYİ Parti oldu
Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak seçimlere kısa bir süre kala en çok saldırıya uğrayan, tehditlere ve baskılara maruz kalan parti İYİ Parti oldu.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere sayılı günler kala, Millet İttifakı'nda yer alan partilere yapılan saldırılar dikkat çekti.

Saldırı, baskı ve engellemelerle en çok karşı karşıya kalan parti İYİ Parti olurken, Genel Başkan Meral Akşener de birçok tehdide maruz kaldı.

İYİ Parti'ye yönelik saldırılar şöyle: 

BAĞCILAR STANDINA BIÇAKLI SALDIRI

6 Mayıs'ta İYİ Parti Bağcılar İlçe Teşkilatı'nın, Bağcılar Meydanı'nda seçim çalışmaları yürüten standı bıçaklı saldırıya uğradı.

İYİ Parti'nin standının bulunduğu Bağcılar Meydan'da yaşanan olayda biri ağır 5 İYİ Partili yaralandı.

Saldırının, İYİ Parti standının hemen karşısında yer alan MHP standının yanında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

ekran-alintisi-479.jpg

MEHMET ASLAN'A SİLAHLI SALDIRI

8 Mayıs'ta İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Mehmet Aslan'ın evine silahlı saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, yüzü maskeli iki kişi plakası kapatılmış bir motorsiklet ile Aslan’ın oturduğu evin önüne gelip 4-5 el kurşun atarak uzaklaştı.

Seyahatte olan Mehmet Aslan'ın evine geldikten sonra saldırıyı fark ederek polise bildirdiği, polisin olay yerine gelerek incelediği güvenlik kameralarından saldırıyı tespit ettiği öğrenildi.

kl-005.jpg

İYİ PARTİ ÇADIRINA GECE YARISI OPERASYONU

9 Mayıs'ta Tuzla sahilinde vatandaşları bilgilendirmek için kurulan İYİ Parti konteyneri, zabıtaların müdahalesi ile karşılaştı.

Partililerin yasal izin alındığınına dair belgeleri göstermesi üzerine zabıta ekipleri, vinçle konteyneri tahrip edip bıraktı.

Bu olayın ardından konteynerin gece yarısı zabıta ekipleri tarafından söküldüğü ve alandan uzaklaştırıldığı öğrenildi.

2-909.jpg

KADINLARA TEKME TOKAT SALDIRDILAR

20 Mayıs'ta İYİ Parti'nin İstanbul Üsküdar'da erken seçim için çalışmalar yapan üyelerine bir saldırı düzenlendi.

Üsküdar meydanda standını toplamaya hazırlanan 3'ü kadın toplam 5 İYİ Parti'li yaklaşık 20 kişi tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı.

Saldırganlar kadın görevlilere tekme tokat saldırdılar. Saldırıcı sonucu İYİ Parti'li 1 kişi kişi yaralandı.

Saldırganlar arasında belinde silah olan bir kişinin silahını tutarak kadın İYİ Parti stant görevlisini tartaklarken ölümle tehdit ettiği öne sürüldü.

"TAŞ VE SOPALARLA SALDIRDILAR"

2 Haziran'da İYİ Parti stantlarına yapılan saldırılara bir yenisi de Bursa’da eklendi. Emir Sultan Camii yanında Bursa İl Başkanlığı tarafından açılan seçim standı saldırıya uğradı.

AKP taraftarlarının oluşturduğu ‘İlk oy hareketi” adlı grubun üyeleri, sahur ikramında da bulunan İYİ Partililere taş ve sopalarla saldırdı. Polis saldırgan grubu havaya ateş açarak durdurdu.

Saldırıda 6 İYİ Partilinin yaralandığı öğrenildi.

ppp.jpg

SALDIRILARDAN SAADET PARTİSİ DE NASİBİNİ ALDI

3 Mayıs’ta Ankara Kızılay’da Saadet Partisi’nn Ankara Kızılay’da bulunan standına saldırı düzenlendi. Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu’nun 100 bin imza kampanyası için çalışma yapan stand parçalanarak darmadağın edildi.

MİLLETVEKİLİ ADAYINI AĞIR YARALADILAR

25 Mayıs’ta ise bu kez Saadet Partililer Ankara-Konya yolu civarında saldırıya uğradı. MHP’lilerden oluşan kalabalık bir grup bayraklama çalışması yapan Saadet Partilileri saldırdı. 15 kişi darp edildi, 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralılar arasında Saadet Partisi Ankara Milletvekili adayı Mehmet Fethi Öztürk de vardı. Öztürk geceyi Gazi Hastanesi acil servisinde geçirdi.

İlgili Haberler