Seçim gecesi silahla sokağa çıkanlar hakkında karar

Seçim gecesi silahla sokağa çıkanlar hakkında karar
24 Haziran seçimleri sırasında çok sayıda kişinin ellerine silah alıp havaya ateş ettiği görüntüler üzerine açılan soruşturmada 4 kişi gözaltına alındı.

24 Haziran'da bir sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayınlanan ve Habipler Meydanı'nda çok sayıda kişinin uzun namlulu tüfek ve tabancayla havaya ateş ettiği görüntülerin sosyal medyada ortaya çıkması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şahıslar hakkında, "genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak" suçundan adli işlem başlatıldı. Anadolu Ajansı ise savcı talimatına istinaden şahısların ifadelerinin alınıp serbest bırakılacağını yazdı.

Öte yandan, havaya ateş ettiği görülen ve kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Seçim gecesi bir sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayınlanan görüntüde, çok sayıda kadın ve erkeğin Habipler Meydanı'nda uzun namlulu silah ve tabancalarla havaya ateş ettiği görüntülere yansımıştı.

İlgili Haberler