“Seçim için algı operasyonu var”

“Seçim için algı operasyonu var”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 2015 seçimleri öncesinde iktidar partisinin kamuoyu araştırma şirketleri aracılığıyla algı operasyonuna başladığını söyledi. Yalçın, “Bu seçimler geri dönülmez, tayin edici ve tamiri neredeyse imkansız sonuçlara yol açabilecek tarihi bir dönüm noktasıdır” dedi.

“Seçim için algı operasyonu var”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “2015 genel seçimleri, Türkiye’nin geleceğinde geri dönülmez, tayin edici ve tamiri neredeyse imkansız sonuçlara yol açabilecek tarihi bir dönüm noktasıdır” dedi. Yalçın yazılı açıklamasında, seçimler öncesinde iktidar partisinin kamuoyu araştırma şirketleri aracılığıyla algı operasyonuna başladığını iddia etti. “Yandaş” anket şirketlerinin çoğunun, özellikle cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinde dramatik sonuçlar sunmak suretiyle halkın algısını yönlendirdiği belirten Yalçın, “Bu durum, komşusunun tarlasından geçen suyun önüne bent çekerek kendi arazisine kanal açan zorbanın yaptığına benzemektedir. Bu, bir tür algı ve temayül zorbalığıdır” dedi.

Tatlı hayat bağımlılığı
Muhalefeti yok sayarak yürütülen toplumsal algı operasyonlarının, iktidarların kendi yanlış ve veballerini örtmesinin bir başka yolu olduğunu ifade eden Yalçın, şunları kaydetti: “AKP’yi iktidarda tutan ne sadece din ve maneviyat istismarı ne mezhep sembolleri üzerinden oy avcılığı ne de etnisite konusundaki bölücü ideolojik referanslarıdır. İktidarı ayakta tutan en büyük faktör, sağladığı muazzam rantı yandaşlarına ve muhalefet muhaliflerine taksim etmesi, onları da haramdan istifade ettirmek suretiyle tatlı hayat bağımlılığı yaratmış olmasıdır. AKP’nin etrafında pervane olanlar; iktidarın sağladığı iç gıcıklayıcı, baştan çıkarıcı siyasi ve ekonomik menfaatlerin afyonuyla sermest vaziyettedir. Ülke bölünmeye giderken, İmralı canisi iktidar ortağı olurken, devletin ve milletin sınırlı imkânları israf edilirken AKP seçmeninin hesap sormak yerine iktidara daha çok yapışmasının arkasında bu sosyal psikoloji yatmaktadır.”

Yolsuzlukları anlatacağız
Yalçın açıklamasında, “Her türlü algı operasyonuna karşı dikkatli, müteyakkız ve hazırlıklıyız” diyerek şöyle devam etti: “İktidarın siyasi hilelerine ve onun asalağı haline gelmiş müzmin muhaliflerin küçük oyunlarına karşı tek vücut halindeyiz. Bu iktidarın yalan ve iftira ve hırsızlık üzerine bina edilmiş saraylarını kâşanelerini başına geçirmek için dem bu demdir.  MHP olarak AKP iktidarının yanlışlarını, yolsuzlukları, hırsızlıkları bölücülerle aynı masanın ve çıkarların paylaşılmasını halka anlatmaya devam edeceğiz. Devlet malının deniz olmadığını dile getireceğiz. Kasaba kasaba, köy köy, sokak sokak, dükkan dükkan, ev ev dolaşıp bu iktidarın 12 yılda Türkiye’yi hangi karanlıklara sürüklediğini birer birer anlatacağız. Esnaf, sade vatandaş, çalışan ve emekli dâhil; her kesimden vatandaşlarımızla bire bir temas kuracak, yandaş medyanın yarattığı suni algı atmosferinin dağıtılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Zira 2015 genel seçimleri, Türkiye’nin geleceğinde geri dönülmez, tayin edici ve tamiri neredeyse imkansız sonuçlara yol açabilecek tarihi bir dönüm noktasıdır.”