Sarkozy, hakkındaki hapis cezası kararına itiraz edecek

Sarkozy, hakkındaki hapis cezası kararına itiraz edecek
Seçim kampanyasını yasa dışı finanse etmekten 1 yıl hapis cezasına çarptırılan Nicolas Sarkozy'nin avukatı, karara itiraz etmeye hazırlandıklarını açıkladı.

2012 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, kendi kampanyasını yasadışı bir şekilde finanse ettiği suçlamasıyla yargılanan Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sarkozy bu karar itiraz edecek.

Sarkozy''nin avukatı Thierry Herzog, dün yapılan basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy ile az önce telefonda görüştüm, karara itiraz etmemi istedi. Ve bunu derhal yapacağım" ifadelerine yer verdi.

Günün erken saatlerinde Paris''te, bir mahkemede görülen davada yargıç, Sarkozy''nin ev gözetimminde elektronik kelepçeyle çekmesine karar vermişti.
Sarkozy, bu kararın ardından Twitter hesabından, "Ben yalnızca kanunların, tüm diğer sanıklar hakkında olduğu gibi benim için de uygulanmasını rica ediyorum. Ancak Anayasa Konseyi''nin kararlarına ilişkin bilgi eksikliği nedeniyle yasa, yine ihlal edilmiştir. Aynı fiilden dolayı kimseye iki ceza verilemez. Bu sebeple temyize gittim... Kişisel meselelerimin ötesine geçen bu arayışımda sonuna kadar gideceğim zira herkes bir gün adaletsizlikle karşı karşıya kalabilir" paylaşımını yaptı.
Öte yandan Sarkozy''ye Fransa Başbakanı Jean Castex de desteğini esirgemedi. Castex, eski Cumhurbaşkanı''nın ülkesine olan bağlılığına kendi gözleriyle tanık olduğunu söyledi.