Seçim yatırımları tam gaz

Seçim yatırımları tam gaz
İŞKUR'un; engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil ettiği para cezaları, kendi işini kurmak isteyen, en az yüzde 40 engelli kişilere, 36 bin TL'lik hibe şeklinde dağıtılacak.

Hükümet, KOBİ'ler ve tarım kesiminden sonra engelliler için de kesenin ağzını açtı. Seçimler yaklaşırken, her kesime adeta para saçılıyor. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Nusret Yazıcı, İŞKUR tarafından engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik hibe desteği verileceğini belirtti. Nusret Yazıcı, İŞKUR tarafından engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen para cezaları fonundan; kendi işini kurmak isteyene ve en az yüzde 40 engelli olan kişilere, toplam 36 bin TL hibe verileceğini vurguladı. Yazıcı, komisyon tarafından değerlendirilen başvurular sonunda başarılı bulunan projelere karşılıksız hibe verilerek engellilerin kendi işlerinin patronu olacağını dile getirdi.
 

Kimler proje hazırlayabilir
Projeler, İŞKUR internet sayfasında (www.iskur.gov.tr) yer alan "Başvuru Rehberi" nde yer alan esaslara göre hazırlanacak. Proje hazırlayacak engellilerin, kuracakları işin konusu ile ilgili mesleki belgesi (diploma, sertifika vb.) veya girişimcilik eğitim sertifikası olacak. Ayrıca engellilerin kurulacak işin olduğu il sınırları içinde ikamet emesi gerekiyor. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek.

Verilecek destekler
Kurulacak işyerine şu destekler verilecek:
 "-Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibi masraflar için en fazla 2 bin TL. 
-İşletme gideri desteği: Kurulan işletmeye 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma) en fazla yüzde 60'ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 4 bin TL.

-Kuruluş desteği: İşletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarf malzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla 30 bin TL." 
Hazırlanacak projeler, 28 Haziran 2015 tarihi akşamına kadar bütün illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine istenilen bilgi ve belgelerle birlikte elden veya posta ile teslim edilecek. Bu konuda 444 75 87 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alınabilinecek.