Sedanur'un ölümünde kahreden iddia

Sedanur'un ölümünde kahreden iddia
Kars'ta kaybolduktan 7 gün sonra cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur'un otopsisinde tecavüz bulgularına rastlandığı iddia edildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kars Valisi Doğan, iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Kağızman’a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur, 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu.

Kaybolmasının ardından 7 gün geçen Sedanur'un cansız bedeni köye 1 kilometre uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda üzeri taşlarla örtülmüş bir şekilde bulundu.

Kaybolduğu ilk gün öldürüldüğü düşünülen Sedanur'un cansız bedenin tahrip olduğu ve bu nedenle darp izlerinin belirlenemediği bildirilirken, kesin ölüm nedeni de belirlenemedi.

Kan, DNA ve iç organ örnekleri alınan Sedanur'un bedeninde tecavüz bulgularına rastlandığı iddia edildi.

İÇİŞLERİ: TECAVÜZ BULGUSUNA DAİR BİR VERİ YOK

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında "Tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur" denildi.

KARS VALİSİ: "İDDİALAR ASILSIZ"

Öte yandan konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir" ifadelerini kullandı.

Doğan, "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan 'otopsi sonuçları açıklandı' bilgisi doğru değildir. Otopsi için alınan numuneler incelenmek için Van'a gönderilmiş olup neticelenince sonuçlar kamuoyuna açıklanacaktır" dedi.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde kaybolduktan 7 gün sonra dün cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, köyünde toprağa verildi.

Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığında 6 saat süren otopsinin ardından Kağızman'a getirilerek İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Sedanur Güzel'in cenazesi, sabah saatlerinde alınarak köyüne götürüldü.

Evinin önünde helallik alınmasının ardından minik kızın cenazesi, köy mezarlığına getirildi. Burada Sedanur'un, fenalık geçirerek bayılan bazı yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Kılınan cenaze namazının ardından 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, dualarla toprağa verildi.

Anne Handan ve baba Abdullah Güzel gözyaşları içerinde en büyük kızlarını son yolculuğa uğurlarken acılı anne, kızının mezarına sarılarak ağıtlar yaktı.

Cenaze törenine, Sedanur'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kars Valisi Rahmi Doğan, Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, bazı il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlgili Haberler