Soylu'nun hedefe koyduğu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı meydan okudu

Soylu'nun hedefe koyduğu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı meydan okudu
Sedat Peker'in kendisine koruma polisi verildiği iddiasına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suçladığı isimlerden olan ve açığa alınacağı konuşulan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, "Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım” ifadelerini kullandı.

Soylu'nun hedefe koyduğu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı meydan okudu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun, Sedat Peker''in iddiaları sonrasında Peker''e koruma polisi verilmesi konusunda sorumluluğuna işaret ettiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan Cumhuriyet''ten Seyhan Avşar''a konuştu. Soylu''nun açıklamalarından toplumun rahatsız olduğunu savunan Çalışkan, "Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım” dedi. 

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker''in, Bakan Soylu''ya yönelik “Koruma polisimi sen vermedin mi?” iddiasının ardından, Soylu katıldığı bir televizyon programında dosyanın kendisinin üzerinde ‘Demokles’in Kılıcı’ gibi sallandırıldığını ifade etti.

Peker’e özel polis koruması verilmesine ilişkin ise Soylu, “16 Ocak 2015’te DHKP-C tehdidi ile kendisine koruma veriliyor. Şimdi esas iş bundan sonra. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, terörden sorumlu müdür de Mustafa Çalışkan. Nurettin Demir Kadıköy Emniyet Müdürü. Özgür Taşdemir emniyet müdürü ihraç edildi. En irtibatlı olduğu kişi Sedat Peker. 2015 yılında sanal bir tehditle Nurettin Demir kardeşinden kalan DHKP-C mirasıyla bir kurgu yapar ve koruma verilir” diye konuştu. Bu açıklamaların ardından emniyet kulislerinde Mustafa Çalışkan hakkında soruşturma başlatılacağı ve açığa alınacağı iöne sürüldü.

Soylu’nun suçladığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, Soylu’nun hakkındaki iddialarına ilişkin, “Allah’a sığınıyorum” ifadesini kullandı.

“Açığa alınmayı bekliyor musunuz?” şeklindeki sorusuna ise Çalışkan, “Türkiye’deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Çıksın bir görelim bakalım. Türkiye’de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim” dedi.

“Soylu’nun açıklamaları sizde herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor mu?” sorusuna ise Çalışkan, “Bence toplum rahatsız. Benim rahatsız olmam çok da önemli değil” dedi.