Şefkat Çetin: Erdoğan zaten sınırsız yetki kullanıyor

Şefkat Çetin: Erdoğan zaten sınırsız yetki kullanıyor
Yeni Anayasa teklifini değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, "Erdoğan zaten sınırsınız yetkiler kullanıyor" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkiye'de MHP'nin öncülüğünde devlet organizasyonunun yaşadığı tıkanıklıktan kurtulmasını sağlayacak, sorunlara ve tehditlere karşı daha aktif hale getirecek düzenlemeler yapıldığını savunarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

SİSTEM TIKANMIŞTIR

"Önceki anayasa girişimleri ya da 'Çözüm süreci' gibi bütünüyle yanlış ve zararlı politikalardan ders alınarak, bölücülüğe ve federatif başkanlık sistemine tamamen kapıları kapatan bir anayasa değişikliği yapılmaktadır. Böyle bir değişikliğe Türkiye'nin ihtiyacı vardır. Çünkü mevcut sistem tıkanmıştır.

MHP'NİN BUGÜNE KADAR SÖYLEDİKLERİNDE TEZAT YOK

Yeni düzenlemelerle sınırsız yetkiler veriliyor iddiasıyla kampanya yürüten 'Hayır cephesi'ne, zaten şu anda sınırsız yetkiler kullanıldığını üstelik hiçbir sorumluluk taşınmadığını hatırlatmak gerekir. MHP'nin anayasa değişikliği ile ilgili bugün ortaya koyduğu tavır, dün savunduklarıyla örtüşmektedir. Partimize yönelik bilhassa CHP üzerinden yürütülen kampanyanın aksine, MHP’nin bugüne kadar söyledikleri arasında hiçbir tezat yoktur."

İlgili Haberler