Şehirlerarası taşımacılık yapan araçların sigorta limitleri artıyor

Şehirlerarası taşımacılık yapan araçların sigorta limitleri artıyor
Şehirlerarası ve uluslararası taşımacılık yapan araçlar için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçelerinin teminat limitleri, yönetmelikte yer alan ilgili teminat limitlerinin 2 katı olacak şekilde uygulanacak.

Hazine Müsteşarlığının "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nda Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Söz konusu yönetmeliğe eklenen madde ile Karayolu Taşıma Kanunu kapsamında şehirlerarası ve uluslararası taşımacılık yapan araçlar için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçelerinin teminat limitleri, yönetmeliğin ekinde yer alan ilgili teminat limitlerinin 2 katı olacak şekilde uygulanacak.

Vadesi devam eden zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası poliçeleri, aynı araç için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçelerinin vadelerinin dolması veya ilgili mevzuat uyarınca sonlandırılması halinde ayrıca bir işleme gerek olmaksızın kendiliğinden sona erecek. İlgiliye gün esasına göre prim iadesi yapılacak.

Zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası poliçelerinin aynı araç için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçesinden önce sonlandığı durumda, mevcut poliçenin teminatları kalan poliçe süresi bakımından herhangi bir zeyilname veya ilave prim ödemek gerekmeksizin yönetmeliğe uygun olarak artırılacak.
Yönetmelik 26 Nisan 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girdi.

Bu arada 18 Haziran 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan "Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimatı" yürürlükten kaldırıldı.