"Şehit ailelerine yardım" adı altında soygun!

"Şehit ailelerine yardım" adı altında soygun!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratlarının adını kullanan dolandırıcıların, telefonla ulaştıkları İzmir'deki işadamlarından, şehit aileleri ve çeşitli sosyal dayanışma projeleri için para toplamaya çalıştığı ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediyesi, başkan ve bürokratların herhangi bir proje ve yardım organizasyonu için para talep etmediklerini vurgulayarak, bu tür taleplerle karşılaşanların İzmir Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçmesi çağrısı yaptı. Telefon dolandırıcılığı son dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı. Bir yıl önce Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe adına işadamlarından ameliyat olacak bir hasta için sosyal yardım amacıyla para talebinde bulunulmasıyla başlayan dolandırıcılık girişimleri, son aylarda arttı. Gökçe’nin üç kez suç duyurusunda bulunmasına karşın, adını kullanarak bu girişimde bulunan kişilere para gönderilmediği öğrenilirken, soruşturmalar takipsizlikle sonuçlandı. Gökçe’den sonra iş adamları Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Aydın Güzhan’ın adını kullanarak arandı. Bunlarla ilgili de Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

KOCAOĞLU’NUN ADINI KULLANMAYA BAŞLADILAR

Telefon dolandırıcıları son dönemde de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adını kullanmaya başladı. Kocaoğlu adına aradığını belirten bazı kişiler, işadamlarından şehit aileleri veya bazı sosyal yardım projeleri için destek istedi. Dolandırıcıların 20 bin ile 50 bin TL arası para taleplerinde bulunduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Başkan Kocaoğlu başta olmak üzere belediye ve bürokratlarının herhangi bir proje, etkinlik, yardım organizasyonu ya da sağlıkla ilgili bir konuda kimseden para talebinde bulunmadığını belirterek, bu tür taleplerle karşılaşanların İzmir Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçmesini istedi.