Şehit ailesine 22 bin lira ceza

Şehit ailesine 22 bin lira ceza
AFYONKARAHİSAR’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamada evlatlarını kaybeden şehit ailesine para cezası verildi.

Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme üyelerine hakaret ettikleri gerekçesiyle Dülger ailesi 22 bin lira ödeyecek.

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamada evlatlarını kaybeden bazı şehit aileleri para cezası verildi. Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde geçen ağustos ayında görülen davanın 2. duruşmasında sanık avukatlarının reddi hakim talebi ve mahkeme başkanının şehit aileleri için duruşma düzenin bozulmamasına yönelik sert sözleri üzerine tartışma çıktı. Tartışma sırasında şehit ailelerinin oturduğu taraftan duruşma salona pet şişe atıldı, hakaret içerikli sözler kullanıldı, 3 şehit yakını baygınlık geçirdi. Büyüyen gerginlik asker ve polisin araya girmesiyle sona erdi. Yargıçlar, mahkemeyi tarafsız olarak devam ettiremeyecekleri gerekçesi ile davadan çekilme kararı aldı. Askeri Mahkeme, konuyu sivil yargıya taşıdı. Sivil mahkeme, askeri mahkeme üyelerine hakaretten şehit babası Zekai Fırat Dülger’i 8 bin, şehidin kardeşi Kadir Dülger’i 7 bin ve şehit babası Haydar Düger’i 7 bin TL para cezasına çarptırdı. Şehit babası Dülger ve şehit kardeşi Kadir Dülger’e verilen para cezası denetimli serbestlik kapsamında 5 yıl süreyle ertelendi. Bu iki şehit ailesi 5 yıl içinde her hangi bir suç işlerse söz konusu para cezasını da ödeyecekler. Ancak, Zekai Fırat Dülger, cezanın denetimli serbestlik kapsamına alma talebini kabul etmedi. Baba Dülger, kararı Yargıtay’a götürerek ilgili kararın iptal edilmesini isteyecek. Sivil mahkemenin kararıyla sarsıldıklarını anlatan Zekai Fırat Dülger, bu durumu ayıp olarak değerlendirdi. Dülger, “Ben ve oğlum mahkemeye şu şişesi fırlatmadık, küfür etmedik. Evlatlarımızın acısı içindeyiz. Gerekirse kendimde cezaevinde yatarım” dedi. Şehit Babası Haydar Düger de, “Oğlumun acısıyla yanıyorum, bana bu yeter. Bize bu yapılanlar hiç hoş değil. Acımızı kimse anlamıyor” diye konuştu.