Şehit Alkan’ın fotoğrafını da Meclis’e almamışlar

Şehit Alkan’ın fotoğrafını da Meclis’e almamışlar
Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın ağabeyi eski Yarbay Mehmet Alkan, geçen yıl CHP’ye üye olmak için Meclis’e gittiğinde şehit kardeşi Ali Alkan’ın fotoğrafının Meclis’e alınmak istemediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde CHP’nin grup toplantısı için Meclis’e gelen bir vatandaşın Atatürk baskılı tişörtüne el konularak Meclis’e alınmaması ve vatandaşın çıplak bir şekilde içeri bırakılması büyük tepkilere neden olurken bir skandal daha gün yüzüne çıktı.

Benzer bir olayın 2005’te Şırnak’ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan’ın KHK ile ihraç edilen ağabeyi Mehmet Alkan’ın da başına geldiği ortaya çıktı.

Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre, CHP’ye üye olmak ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kendisine parti rozeti takılmak üzere TBMM’ye giden Alkan, Kılıçdaroğlu’na hediye etmek üzere yanında getirdiği şehit kardeşi Ali Alkan’ın fotoğrafının Meclis’e alınmadığını fotoğrafa el konulduğunu söyledi.

Alkan, başına gelen skandalı şöyle anlattı:

“Bu olay 7 Kasım 2017’de başıma geldi. Fotoğrafı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na hediye edecektim, polis kapıda el koydu. Şehit fotoğrafına afiş muamelesi yaptılar. Daha sonra bir milletvekili aracılığıyla fotoğrafı geri alabildim. Kardeşim terör değil de 15 Temmuz şehidi olsa böyle olmazdı. Polis memurunun bu tavrı şehit ağabeyi olarak beni derinden yaraladı. Başka partilerin grup toplantılarına nelerin sokulduğunu ve kimlerin girdiğini de görüyoruz."

İlgili Haberler