Şehit Anneleri'nden ünlülere tepkiler devam ediyor

Şehit Anneleri'nden ünlülere tepkiler devam ediyor
Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne kayıtlı şehit annesi Gönül Alpaydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki ünlü isimlerin Hatay'daki hudut karakoluna yaptığı ziyarete çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki gazeteci ve sanatçılardan oluşan heyetin, Hatay'da bulunan Oğulpınar Hudut Karakolu'na yaptığı ziyarete tepkiler devam ediyor.

Kafilede, Nagehan Alçı ve Hilal Kaplan gibi TSK ve şehit eşleri hakkında skandal paylaşımlarda bulunan isimlerin yer alması sosyal medyanın gündemine otururken, Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba da gazetemize konuşarak, yapılan ziyaretin samimiyet içermediğini ifade etmiş ve "Yazıklar olsun size. Siz eğer şehidi, vatanı, milleti düşünüyorsanız gidin o şehit analarının acısını paylaşın. Sofrayı padişah sofrası gibi kurmuşlar" ifadelerini kullanmıştı.

O GÖRÜNTÜLERE BİR TEPKİ DAHA

Oğulpınar Hudut Karakolu'nda ortaya çıkan görüntülere bir tepki de Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyesi şehit annesi Gönül Alpaydın'dan geldi.

Yeniçağ'a çarpıcı açıklamalarda bulunan Apaydın, heyetteki isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile orada bulunarak gövde gösterisi yapmak istediğini ifade etti.

Alpaydın, bu tip ziyaretlerin moralden çok şehit ailelerinin yüreklerini dağladığını savunarak şöyle konuştu:

"ÜÇ BEŞ ARTİST GİDİP ORADA MEHMETÇİĞİ KUCAKLAYAMAZ"

"Biz şehit aileleri olarak, Afrin’e gidip askerimizi kucaklamak en çok bizim hakkımız. Üç beş tane artist, gidip orada askeri kucaklayamaz. Ancak giderler orada gezerler,  oturur yemeklerini yerler,  iki resim çektirirler, geri dönerler.  Ama biz o askerlerimizi kucaklarız,  biz gider o askerlerimize bir hafta yemeklerini yaparız.  Kışlalarını temizleriz.  Onları bağrımıza basar, onlarla bütünleşiriz.  Bize gitmek yakışır onlara değil.  Yalandan sahte şey yapmasınlar."  

"BİNLERCE ŞEHİT VERDİK, BİR ŞEHİT ANNESİNİN ELİNİ TUTTULAR MI?"

"Şimdiye kadar neredeydi bu artistler. Binlerce şehit verdik bunlar neredeydi.  Derneklerini gelip ziyaret ettiler mi?  Bir şehit annesinin gidip elini mi tuttular? Onlara sarıldılar mı? Böyle bir hareket yaptılar mı?

Şimdi medya maymunluğunu oynuyorlar. Oraya gidip Reis-i Cumhur’un yanında poz vermek onlara büyük bir jest gibi geliyor.  Kusura bakmasınlar bizim önümüze geçemezler.  Bir daha böyle yerlere katılıp bizim de yüreğimizi dağlamasınlar. Bizi de üzmesinler."

İlgili Haberler