Şehit Aybüke Öğretmen'e veda..

Şehit Aybüke Öğretmen'e veda..
Batman'da şehit edilen Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketine gönderilmek üzere Ankara’ya uğurlandı. Aybüke Öğretmen'nin şehit olmadan hemen önce çekilen fotoğrafları da ortaya çıktı.

Gencecik bir öğretmendi. Atanmış ve Batman’da göreve başlamıştı. Okulun son gününde veda etti o da öğrencilerine.. Hain bir saldırıda şehit verdik Aybüke Öğretmeni..

Geriye söylediği türküler kaldı..

Öğretmen olduğunda sevinçle duyurduğu o mesaj..

Ve son olarak arkadaşıyla tedirginliğini paylaştığı o acı sözler.. 

Şehit olmadan önce karne dağıtımı sırasında meslektaşlarıyla çektirdiği son fotoğrafındaki o gülen yüz.. 

Aybüke Öğretmen’in naaşı memleketine uğurlandı bugün..

Batman Öğretmenevi bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. 

Törene, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Şevket Ertuğ Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Müftüsü Turgut Erhan, aracı saldırıya uğrayan Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, şehidin ailesi, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

VATAN SAĞOLSUN

Şehidin cenazesinin alana getirilmesiyle başlayan tören, saygı duruşu ve öz geçmişinin okunmasıyla devam etti.

Törende, öğretmen Yalçın'ın yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Yalçın'ın naaşının, cenaze aracına konulduğu sırada terörü lanetleyen aile üyeleri, "Bu vatanı bölemeyeceksiniz, ezanı dindiremeyeceksiniz, vatan sağ olsun" diye haykırdı.

 

Öğretmen Yalçın'ın cenazesi töreninin ardından, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Aybüke Yalçın, 6 yıl önce Edremit Kültür ve Sanat Derneğinde müzik eğitimi aldıktan sonra, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nü kazanmış, geçen yıl ekim ayında ataması yapılmıştı. Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesinde sözleşmeli müzik öğretmeni olarak göreve başlamıştı. 

Kozluk'ta dün Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı sırasında karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Yalçın ağır yaralanmış, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit olmuştu. 

İSMİ MÜZİK ATÖLYESİNE VERİLECEK

Öte yandan Şenay Aybüke Yalçın’ın adı, okulundaki müzik atölyesine verilecek. Kozluk Çok Programlı Lisesi Müdürü Mahmut Işık, şehit öğretmen Şenay Aykübe Yalçın’ın 7 ay önce okullarına atandığını belirterek, adının ilk aşamada okuldaki müzik atölyesine verileceğini söyledi. Onun maaşınıÿher aldığında müzik atölyesine bir enstürman aldığını belirten Okul Müdürü Işık, "Müzik atölyemizi genişleten ve kendi imkanlarıyla müzik aletleri kazandıran Şenay hocanın eğitim yuvamıza emeği çok büyük. Her maaş aldığında atölyeye mutlaka bir enstürman, bir cihaz alıyordu. İlk etapta adını müzik atölyesine vereceğiz. Ardından il ve ilçe yöneticilerimizin onayı doğrultusunda Şenay hocanın adını okulumuza vermek istiyoruz. Bu konuda ilçe halkı ile velilerin de desteği isteği var" dedi.

 

 

 

İlgili Haberler