Şehit babasından isyan

Şehit babasından isyan
Bursa’daki şehitliği ziyaret eden şehit babaları, “çözülme” sürecine tepki gösterdi: Namus, şeref üzerine yemin ediyorlar. Bizim namusumuzu şerefimizi, bir paralık ettiler. Genelkurmay Başkanı ve TSK’nın komutanlarına hakkımızı helal etmiyoruz...

Bursa’da Garnizon Şehitliği’ni ziyaret eden şehit babaları, hükümet tarafından yürütülen çözüm sürecine sert tepki gösterdi. Terör örgütüne tavizler verilmesine rağmen hâlâ polis ve askerlerin şehit edildiğini belirten şehit babaları, “Meclis kürsülerinde ya da herhangi bir kurumda, ‘namusum, şerefim üzerine’ diyerek yemin ediyorlar. Nerede bizim namusumuz şerefimiz, bir paralık ettiler. Türkiye Cumhuriyeti devletini böldüler, parçaladılar” ifadelerini kullandılar. 

Acıları dile getirdi 
Şehit aileleri ve vatandaşların katılımıyla şehitlikte düzenlenen programda dualar okundu. Şehit babaları burada çözüm sürecine rağmen her asker ve polisin teröristlerce şehit edilmeleriyle birlikte acılarının yeniden tazelendiğini dile getirdiler. Şehit Jandarma Komando Timur Atasever’in babası Emrullah Atasever, yaşadıkları acıyı dile getirdi. Atasever şunları söyledi: 
Başka odaklar var
“Sofraya oturuyoruz, televizyonu açıyoruz, ya bir askerimiz ya bir polisimiz ya bir vatandaşımız şehit oluyor. Başbakan olsun, cumhurbaşkanı olsun, genelkurmay başkanı olsun kim olursa olsun, ‘biz bunu sonuçlandıracağız’ deseler bile asla kalbimize inanç gelmiyor. Çünkü denildiği dakikada başka bir yerde şehit edilen askerimiz var. Bunun arkasında kimse durmaz. Başka odaklar tarafından ülkemizi bölüp parçalamak, yok etmek için ellerinden gelen bütün kamplarını kurmuşlar. Onun için bunlar taşın altına ellerini değil kafalarını koysalar kurtaramayacaklar ülkeyi.” 

Yardım istemiyoruz
Acılı baba şöyle devam etti: “Bizi bu ülkede kimse Suriyeliler gibi dışarı kovamayacak. Eğer savaşacaksak ölürüz, şehit oluruz. Ama bu vatandan kaçacak olanlar düşünsünler. Onlar nereye gideceklerini hazırlasınlar. Biz kimseden medet inayet ummuyoruz, bize kimse yardım etsin demiyoruz. Bizim paraya pula da ihtiyacımız yok. Ancak morale, ayakta durmak için güç ve kuvvete ihtiyacımız var.” 

Hakkım helal değil
Hakkari’de 1 Eylül 2006’da şehit düşen Asteğmen Zeki Burak Okay’ın babası Sezai Okay, açılımın ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini belirtti. Başbakan’ın PKK ile görüşmediğini hatırlatan Okay, “Oslo ve Türkiye’deki görüşmeler deşifre oldu. ‘Görüşenler şerefsizdir. Görüşüyor diyenler de şefersizdir’ diyenler vardı. Şimdi bunları söyleyenler şerefsiz mi değil mi? Türkiye’nin Güney Doğusu’nu neredeyse bağımsızlığını ilan edecek hale getirdiler. Genelkurmay Başkanı’na sitem ediyorum. Ona ve bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en üst düzey komutanlarına hakkımı helal etmiyorum” dedi.