Şehit Kaymakam Safitürk davasında karar

Şehit Kaymakam Safitürk davasında karar
Derik ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Muhammed Fatih Safitürk’ün, görevi başında şehit edilmesine ilişkin davada karar çıktı.

Mardin’in Derik ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Muhammed Fatih Safitürk’ün, PKK’nın bombalı saldırısı sonucu şehit düştüğü davada karar çıktı.

15 sanığın yargılandığı davada 6 tutuklu sanıktan özel kalem müdürü Şerif Mesutoğlu’na 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, diğer 5 tutuklu sanığa ise çeşitli cezalar verip, yattıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.

"BÜTÜN TERÖRİSTLER TAHLİYE EDİLMİŞTİR"

Duruşmayı izleyen şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk, duruşma çıkışı gazetecilere karar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ağabey Safitürk, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kaymakamı, kayyumu, makam odasında çalışırken katledildiğini belirterek, "Bugün de, burada bizim aklımızın erdiği hukuk sistemi katledilmiştir. Devletin, devletimizin ilan etmiş olduğu bütün katiller kendilerine ödül verilerek tahliye edilmişlerdir. Bu pozisyonda söylenecek başka bir şey bulamıyorum, memleketimize hayırlı olur inşallah. Bugün bütün teröristler tahliye edilmişlerdir. Kendilerine ödül verilmiştir. Belki biraz sonra uğramak istedikleri bir adam olursak gelir beni tutuklarlar kolay gelsin" diye konuştu.

İlgili Haberler