Şehit polis Özcan son yolculuğuna uğurlandı

Şehit polis Özcan son yolculuğuna uğurlandı
MUŞ'un Varto İlçesi'nde polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Coşkun Özcan, memleketi Elazığ'da törenle son yolculuğuna uğurlandı.


Şehit özel harekat polisi Coşkun Özcan için bugün sabah saatlerinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Muş Valisi Setter Yavuz, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit yanılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, askeri erkan, polis teşkilatı ve şehidin yakınları katıldı. Şehidin Babası Mustafa, annesi Müsevet, eşi Nida Özcan, polislerin yardımıyla ayakta durmaya çalışırken, fenalık geçiren 15 aylık kızı Sena İpek, yakınları tarafından tören alanından götürüldü.Şehit naaşının alana getirilmesiyle başlayan tören, duaların okunması ile devam etti. Törende konuşan Muş Valisi Settar Yavuz, teröristlerin kalleşçe saldırısı düzenlediğini belirterek, şöyle dedi:

"Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kast eden hainler dün yine haince ve kalleşçe saldırdılar. Özellikle Varto bölgesinde yaklaşık 8 aydır sözde Erzurum eyaleti, üçlü yürütme kurulu üyesi dahil olmak üzere, Karlıova sorumlusu da dahil, bir çok hain ölü yada sağ olarak ele geçirilmiştir. Dün Varto bölgesinde el yapımı patlayıcıyla saldırı sonrasında maalesef şehit verdik ve şu anda iki de yaralımız var. Onlara da acil şifalar diliyorum. Bizler iman etmiş insanlarız. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'inde buyuruyor ki, Allah yolunda öldürülenlere ölüler, demeyiniz, bilakis onlar diridirler. Biz bu iman ile yola çıktık bu vatanı, bu ülkeyi asla böldürmeyeceğiz. Her birimiz bu vatan için, bu millet için ve bu din için, mücadele etmek için sonuna kadar devam edeceğiz." 

Yapılan konuşmaların ardından Elazığ Müftüsü Peyami Güngür'ün yaptığı şehit duasının ardından şehit özel harekat polisi Coşkun Özcan'ın cenazesini omuzlayan meslektaşları, tekbirlerle cenaze aracına kadar taşıdı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki tören ardından, şehit özel harekat polisi Coşkun Özcan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere merkeze bağlı Yurtbaşı Beldesi, Akmezra Köyü'ne götürüldü. Burada öğleleyin kılınacak namaz ardından toprağa verilecek.