Şehit Ziya Sarpkaya dualarla uğurlandı!

Şehit Ziya Sarpkaya dualarla uğurlandı!
Hakkari Şemdinli’de şehit olan Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya için Van’da tören düzenlendi. Sarpkaya, memleketi Bolu’ya uğurlandı

Şehide hazin tören

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’nın cenazesi, Van’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya ne gönderildi. Şemdinli ilçe merkezindeki bir banka şubesinden para çekmek istediği sırada bir teröristin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34. Hudut Tugay Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Sarpkaya için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın yaptığı duanın ardından arkadaşlarının omuzlarında Türk Yıldızları’na ait uçağa konan şehit Sarpkaya’nın Türk bayrağına sarılı naaşı önce Ankara’ya götürüldü. Buradan askeri helikoptere nakledilen şehidin cenazesi memleketi Bolu’nun Göynük ilçesine getirildi.

Namazı Görmez kıldırdı

Karşılama törenine şehidin babası Salim Sarpkaya ve yakınları, Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan, İlçe Belediye Başkanı Kemal Kazan ile çok sayıda askeri yetkili katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda cenaze aracına taşındığı sırada baba Sarpkaya ve yakınlarının göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Şehit Ziya Sarpkaya’nın naaşı ikindi namazını müteakip Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.