Şehitler bizim onurumuz

Şehitler bizim onurumuz
Şehitler bizim onurumuz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal’ın memleketi Antalya’da coşkuyla karşılandı. Serik’te vanadaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, “Serik, Antalya’nın en çok şehit veren ilçesi. Şehitler bizim onurumuz, yüreğimiz” dedi. CHP Genel Başkanı, teröre destek olanları her zaman lanetleyeceklerini söyledi.
CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’ya gitti. Havalimanında, partisinin Antalya milletvekilleri ve belediye başkanlarınca karşılanan Kılıçdaroğlu’nu görmek isteyen partililer, zaman zaman izdihama neden oldu. Partililer Kemal Kılıçdaroğlu’nu, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Başbakan Kemal”, “Devrimci Kemal” sloganlarıyla karşıladı. Kendilerine “Gandi Gönüllüleri” adını veren bir grup partili de üzerinde, “Türkiye’nin Gandi’si, siyasetin beyefendisi, dünyanın incisi Antalyamıza hoşgeldiniz” yazılı pankart taşıdı. Parti otobüsüne binerek vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra konvoy eşliğinde Antalya’nın Serik ilçesine geçti. Çınaraltı meydanında otobüsün üzerinden halka seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi, içinde bulunduğu karanlık noktadan aydınlığa çıkarmak için adım adım gezdiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, meydanı dolduran kalabalığa, “Siz parlamentoda naylon faturacı milletvekili istiyor musunuz? Kul hakkı yiyen, ihaleye fesat karıştıran milletvekili ister misiniz? Siz parlamentoda kalpazan ister misiniz?” diye sordu. Vatandaşların “Hayır” yanıtı üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, “O zaman sizlere bir görev düşüyor. Biz yollara düştük. Hep beraber yürüyeceğiz. Rantın değil, halkın iktidarını kurmak için” dedi.

Teröre desteğe lanet
Serik’in, Antalya’nın en çok şehit veren ilçesi olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Şehitler bizim onurumuzdur, yüreğimizdir. Şehitlerin sayesinde bu topraklar yeşilleniyor, insanlarımız yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyor. Şehitlerimizi de her zaman ve her ortamda saygıyla anacağız, ’milletimizin başı sağ olsun’diyeceğiz ve terörü her yerde, her ortamda lanetleyeceğiz. Daha bir hafta bile olmadı, İstanbul’da 17 yaşındaki Busemizi, Elazığ’da 70 yaşındaki Şerifemizi, Şerife Teyzemizi kaybettik. Hiçbir zaman ve hiçbir ortamda teröre destek vermeyeceğiz. Teröre destek verenleri lanetleyeceğiz. Teröre karşı mücadelemizi sonuna kadar yapacağız.”