Şehitlere son görev

Şehitlere son görev
Bitlis’te polis noktasına düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 polisin cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şehitlere son görev

Şehit polisler için
sert mesajlı tören

Bitlis’te PKK’lı teröristlerin saldırdığı arkadaşlarına yardıma koşarken geçirdikleri bir trafik kazasında şehit olan polislerin cenaze töreninde büyük hüzün vardı.

Bitlis-Diyarbakır karayolundaki polis kontrol noktasına önceki gece düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan özel harekat polisler Eyüp Emre Kan, Fatih Sağır ve Mustafa Arslan için Bitlis’te tören düzenlendi. Ttörende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, “Bu, onlara pusu kuran ve ateş eden hainler, Türkiye’nin huzuruna, barışına, 76 milyon milletimizin aslında hem büyük bir arzu ve fedakarlıkla kalıcı bir barışa dönüştürmeye çalıştığı çözüm sürecini zehirleme teşebbüsüdür. Onlarla mücadele devam edecek” dedi. 

Mücadele sürecek
Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen törene katılan Eker, “3 şehitlerimiz ve sevgili kardeşlerimiz Eyyüp, Fatih ve Mustafa’yı uğurluyoruz. Mekanlarının cennet olduğunu biliyoruz” diye konuştu. Türkiye’de yaşayan Kürt, Türk, Arap ve Çerkez ve bütün vatandaşların bu olayları nefretle karşıladıklarını belirten Tarım Bakanı Mehdi Eker, şöyle dedi: “Özellikle son bir hafta içinde emniyet güçlerimize ve polislerimize dönük saldırıların arkasında çok hain ve sinsi bir zehirleme teşebbüsü olduğunu biliyoruz. Onlarla elbette anladıkları ve anlayacakları dilde mücadele edeceğiz. Türkiye sınırlarını koruyarak, güvenliğini sağlayacak. Güvenlik kuvvetlerimiz görevini yapacak. Bu çok tabii, çok meşru bir görev ve hizmettir.”  Törende Bitlis Valisi Orhan Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Saim İşlek de birer konuşma yaptı. Şehit polisler, Eyüp Emre Kan, Mustafa Arslan ve Fatih Sağır için İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba cenaze namazı kıldırarak, dua etti. Törenin ardından cenaze araçlarına bindirilerek İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen şehitlerin cenazeleri, burada hazır bekletilen helikopterlerle memleketlerine uğurlandı. Törene, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ve üyeleri, kurum amirleri, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eyüp Emre Kan (23) için memleketi Elazığ’da tören düzenlenecek. Şehit polisin Abdullahpaşa Mahallesi 255. Sokak’ta teyzesinin eşi Mehmet Gül, “Okulu bitirdikten sonra gönüllü olarak özel harekata geçti ve eğitim aldı. Eyüp Emre’yi 4 yıldır görmüyorduk” diye konuştu.