Şehrin göbeğinde çatışma: 1 şehit!

Şehrin göbeğinde çatışma: 1 şehit!
Tunceli’de, polis karakoluna otomatik silah ve bombalarla saldıran PKK’lı 1 terörist öldürüldü 1 polis şehit düştü

Cumhuriyet Caddesi’ndeki Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu’na 2 PKK’lı terörist tarafından düzenlenen saldırı sonrası çatışma çıktı. 1 terörist öldürülürdü, yaralanan 2 polisten Murat Savaş Kale şehit düştü. Vatandaşlar panik halinde kaçışırken saldırganların silahlarından çıkan kurşunların isabet etmesi sonucu yaralanan bir ambulans şoförü ile bir genç kız ise hastaneye kaldırıldı. Bu sırada ölen ve yaralanan PKK’lıların yanına gitmek isteyen kişilere engel olmak isteyen güvenlik güçleri havaya ateş açtı.

Tunceli kent merkezindeki Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonrası çatışma çıktı, 1 terörist öldürülürken 1 terörist de ağır yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmada yaralanan iki polisten biri şehit düştü. Kentin en merkezi yeri olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan karakola dün saat 11.30 sıralarında PKK’lı teröristler, bomba ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Bunun üzerine polisler anında karşılık verince çatışma çıktı. Bu sırada vatandaşlar panik halinde kaçıp kendilerine güvenli bir yer aramaya çalıştı. Özel Harekat timlerinin de olay yerine gelmesiyle devam eden çatışmada 1 terörist öldürüldü, 1 terörist de ağır yaralandı. 

Çocuğunu göremedi
Teröristlerden birinin son anda atmaya çalıştığı bomba elinde patladı. Bu sırada yerde yatan PKK’lıların yanına gitmeye çalışan kişilere engel olmak isteyen güvenlik güçleri, havaya ateş açtı. Çatışma sırasında teröristlerin silahlarından çıkan kurşunların isabet etmesi sonucu, 2 polis ve bir ambulans şoförü ile genç bir kız yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı iki polisten Adana doğumlu Murat Savaş Kale, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 30 yaşındaki kahraman şehit polis memurunun bir ay önce baba olduğu ve çocuğunu görmediği, hemşire olan eşinin ise ailesinin yanında kaldığı belirtildi. Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan genç kızın sağlık durumunun ise ağır olduğu bildirildi. Öte yandan, saldırı sonrası şehit polis memurunun cenazesi ile aralarında bir teröristin de bulunduğu yaralıların kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesi güvenlik çemberine alındı. Hastane çevresinde çok sayıda polisin yanı sıra jandarma ekipleri de zırhlı araçlarla güvenlik tedbiri aldı. Bu arada HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, çatışmada yaralanan teröristin hastaneye kaldırılmasına yardım etti. Çatışmanın ardından, kent merkezinin belli yerlerinde güvenlik noktaları oluşturularak önlem alınırken, bazı iş yerlerinin kepenkleri kapatıldı. Gerginliğin tırmandığı Tunceli’de, kentin bazı semtlerinden de silah sesleri duyuldu.

Van’da mayınlı tuzak
Öte yandan, Van’ın Başkale ilçesinde 2 askeri karakol arasında mayın arama çalışmalarının yapıldığı sırada, PKK’lılar tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu 1 asker yaralandı. Olay, önceki gün sabah saatleri sırasında Başkale’nin İran sınırı yakınlarında bulunan Yeşilbulak ile Sualtı Mahalleleleri arasında meydana geldi. Patlamada yaralanan asker, helikopterle kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yine Başkale ilçesinde, İran sınırına yakın bir yerde bulunan 4. Hudut Taburuna bağlı Yeşilbulak Karakolu’nda görevli askerler devriye görevinden dönerken, teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlama sırasında bir uzman çavuş ağır yaralanırken, güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.