Şeker özelleştirmesine işçiler isyan etti

Şeker özelleştirmesine işçiler isyan etti
Şeker fabrikalarının özelleştirileceğinden endişe duyan Yozgatlı işçiler Sorgun'da AKP ilçe binası önünde toplandı.

Türkiye genelinde 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi gündemde. Şeker işçileri kan ağlıyor. Binlerce kişi özelleştirme ile işsiz kalmaktan korkuyor. “Ekmeğimiz elimizden alınıyor” diyen işçi karar geri alınsın istiyor…

Şeker İş Sendikası Başkanı Turgut Gözübüyük ve sendikaya üyeleri; AKP Sorgun İlçe Başkanı İbrahim Dıvrak, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve parti yöneticileri ile AKP Sorgun İlçe Başkanlığı binasında bir araya gelerek 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Gözübüyük, kararın Sorgun ekonomisine büyük sekte vuracağını ve binlerce kişinin işsiz kalacağını belirterek, karardan vazgeçilmesini istedi.

Daha sonra Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in daveti üzerine belediye yemekhanesinde toplanan şeker fabrikası çalışanları, burada özelleştirmeyle ilgili tepkilerini dile getirdi. Başkan Şimşek ise özelleştirmeden vazgeçilmesi adına elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Şimşek, işçilerin verdiği bu mücadelenin aş ve iş kavgası olduğuna dikkati çekerek, “Elinizdeki ekmeği kaybetmemek için bir mücadele veriyorsunuz. Bu mücadelede biz de sonuna kadar sizlerin yanında olacağız. Olayı birlikte takip edeceğiz. Bu fabrikanın kapanmaması ve sizlerin işsiz kalmaması için çalınmadık kapı bırakmayacağız. Gerekirse heyetler kurup görüşülmesi gereken kişilerle görüşeceğiz. Kısacası, bu mücadelede hep birlikte hareket edeceğiz. Bundan kuşkunuz olmasın” dedi.

AKP Sorgun İlçe Başkanı İbrahim Dıvrak ise işçilere hitaben yaptığı konuşmada, teşkilat olarak şeker fabrikasının kapanmasına karşı olduklarını, bu konuda düşünce ve isteklerini Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a ilettiklerini söyledi.

İlgili Haberler