“ŞEKER”de büyük oyun

“ŞEKER”de büyük oyun
Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, uluslararası tekellerin doğal şekerin sağlığa zararlı olduğu yolunda kampanyalar yürüttüğünü, amaçlarının şeker fabrikalarını kapattırıp pancar tarımını bitirmek olduğunu söyledi.

“ŞEKER”de büyük oyun

İsa Gök, “Şeker fabrikaları; pancara getirilen kotalar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Şeker Kurumu tarafından hedef tahtasına oturtulmak isteniyor” dedi.

Haber:  Salim Yavaşoğlu

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, son günlerde bazı internet sitelerinde ve yazılı medyada pancardan üretilen doğal şekeri hedef tahtasına oturtmak suretiyle kökü dışarıda uzantısı içeride yapıların, şeker sektörünü karalamaya yönelik yoğun bir algı operasyonuyla karşı karşıya bulunulduğunu belirterek şöyle konuştu: “Özellikle beslenme, gıda ve sağlık ilişkisi üzerinden yürütülen bir çok haberin bilimsellikten çok uzak olduğunu, bunun kamuoyunda yaratabileceği tahribatın göz ardı edildiğini, bu tür açıklamaların akademik unvana sahip bazı şahıslar tarafından medya aracılığıyla yapılmış olmasını şaşkınlık ve endişeyle izlemekteyiz. Bugün yapay tatlandırıcılar yerine ülke tarımının sosyal ve ekonomik yaşantısında çok önemli bir rol oynayan pancar tarımını dolayısıyla şeker sektörünü bitirmeye yönelik hamlelerle pancardan üretilen şekeri adeta gayrimeşru göstererek insanlar üzerinde algı tahribatı yaratılması, bu konuda yaşanan infialin şiddetini tüm boyutlarıyla ortaya koymaktadır.”
Pancar şekerine karalama
İsa Gök, bir yandan şeker pancarına getirilen kotalar, diğer yandan da istismar ikizleri olan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Şeker Kurumu tarafından hedef tahtasına oturtulmak istenen şeker fabrikaları üzerinden linç kampanyası başlatıldığını öne sürerek şunları söyledi: “Ne acıdır ki bugün hayatımızın vazgeçilmez gıda maddelerinden pancar şekerinin sağlık boyutunu da NBŞ’lerle (Nişasta bazlı şeker-şurup şeklinde) aynı kategoride tartışılır hale getirmiş, bu cinnet hali salgın hastalık gibi insanlarımızın beyinlerine de pıhtı sıçratılmak istenmiştir. Şüphesiz ki ölçüsüz yenilen her gıdanın insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri vardır. Ancak her şeyden önemlisi tüketilen o gıdanın güvenilirliğidir. Herhangi bir gıda maddesinin tüketilme miktarı konusunda bile bilim insanlarının birbirleriyle ters düştüğü günümüzde bilgi obeziteliği yüzünden insanlarımızın bilim çevrelerine olan güveni de sarsılmaya başladı.”  Gök, bugüne kadar güvenirliği tartışılmayan gıda maddelerinin bile bu yolla tartışılır hale getirildiğine dikkat çekerek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bunların başına sofralarımızın vazgeçilmezi ancak çıkar çevrelerinin açmazı olan şeker pancarından üretilen doğal şeker konuldu. Bugün küresel aktörler tarafından şeker üzerinden yürütülen algı operasyonlarıyla insanlarımız yapay tatlandırıcılardan zombi haline dönüştürülmek istenirken ileride doğal şekeri mumla aratacak operasyonlara da yelken açılıyor. Dış güçlerin vitrin süsü olarak rüştünü ispat eden ÖİB tarafından uygulamaya konulan bu tür kara mizah çalışmalarla bugün şeker sektörü adaletsizliğe mahkum, tahammülsüzlüğün eline, yapay tatlandırıcıların güdümüne terk edilmek üzeredir.” Şeker sektörü tarihinin en acımasız saldırısıyla karşı karşıya olduğunu iddia eden Gök daha sonra şunları kaydetti: “Pancardan üretilen şekeri ‘tu kaka’ edenler bugün sağlık boyutu tartışılan NBŞ’lerden kristal şeker üretilmesi yönünde yapılan açılımlara da seslerini yükseltebilecekler midir? Obezitenin baş nedenini bazı tıp otoritelerini de yanına alarak pancardan üretilen şekerin üzerine yıkmak suretiyle toplum zihninde oluşturulmak istenen flu tablo, Türkiye’nin önümüzdeki dönemlerde şeker sektöründe karanlık bir eşikten geçeceğini gözler önüne seriyor. Ancak her ne olursa olsun milletimiz ülkesinin çıkarları yerine kâr hırsını vicdansızlıklarının örtüsü olarak kullanan bu tür fırsatçılara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da asla müsaade etmeyecektir. Tarihinin en acımasız saldırılarına maruz bırakılan pancar tarımı ve şeker sektörü hiçbir zaman bitkisel hayata girmeyecektir.”