Selanik’ten göçen Türkler için skandal ifadeler kullanmıştı

Selanik’ten göçen Türkler için skandal ifadeler kullanmıştı
Balkan göçmenleri için "Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist, Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler" diyen Akçakoça İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, hakkındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar tedbiren görevinden uzaklaştırıldı.

Selanik’ten göçen Türkler için skandal ifadeler kullanmıştı. Görevinden uzaklaştırıldı

AA’da yer alan habere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Akçakoça İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Karasu Kabakoz İsmail Sadi Camisi''nde cuma namazı öncesinde vaaz veren Akçakoca İlçe Müftüsü Soytekinoğlu hakkında sarf ettiği sözler nedniyle soruşturma başlatılmıştı.

Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da Soytekinoğlu hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma açılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, bayram ziyareti için gittiği memleketi Sakarya’nın Karasu ilçesinde Cuma namazı kıldrmıştı.

Cuma vaazında Filistin olayları ve Yahudilere değinen Müftü Soytekinoğlu, Selanik göçmenleriyle ilgili olarak, “Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil.” ifadelerini kullanmıştı.

Soytekinoğlu, konuşmasının devamını Gezi olaylarına bağlayarak, “İstanbul’da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimdi? Gene Yahudilerdi. Şu an bir şirketin bir takımın da başkanı” diyerek Ali Koç’u ima etmişti.

Cami cemaati tarafından kayıt altına alınan Müftü Soytenikoğlu’nun vaazının sosyal medyada yayınlanmasının ardından özellikle Balkan dernekleri ve Fenerbahçe taraftarları sosyal medyada tepki göstermişti.