Türklüğü kazımada sınır tanımıyorlar!

Türklüğü kazımada sınır tanımıyorlar!
Türklüğü kazımada sınır tanımıyorlar!

PKK ile “Türk antipatisi” ortak paydasında buluşan AKP, dağlardan sildiği “Ne mutlu Türküm diyene” sözle

PKK ile “Türk antipatisi” ortak paydasında buluşan AKP, dağlardan sildiği “Ne mutlu Türküm diyene” sözlerini artık şehir meydanlarından da kaldırıyor. Batman Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeli kaidesinde bulunan vecizenin yerini müzakereler doğrultusunda “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” aldı...

 

Övünerek söylediğimiz “Türk” adı, kışla, okul, sokak ve dağlardan sonra Atatürk heykellerinden de siliniyor. Batman Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeli kaidesindeki, “Ne mutlu Türküm diyene” yazısı kazınarak, yerine, “Yurtta sulh cihanda sulh” yazıldı. Değişim, “hükümetle İmralı arasında yürütülen çözüm sürecinin ilk uygulaması” olarak yorumlandı. Batman Valisi Yılmaz Arslan, Atatürk’ün vecizesinin değiştirilmesiyle ilgili olarak Batman Belediye Başkanlığı’ndan bilgi istedi. Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ise anıttaki yazının silinmesinden belediyenin haberi olmadığını, kendilerinin sokak ve cadde isimlerini değiştirdiklerini söyledi. İl yöneticileri topu birbirine atarken, “Ne mutlu Türküm diyene” yazısını kimin kaldırdığı öğrenilemedi.

 


Dağdan silmişlerdi

 


Sözde Kürt açılımının tartışıldığı şu günlerde ilk açılım dağlarda yapılmıştı. Van’ın Bahçesaray ilçesi yakınlarında bir tepenin yamacındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün sözü olan “Ne mutlu Türküm diyene” vecizesi silinmiş, yerine “Önce Vatan” sloganı yazılmıştı. Mardin Valisi Turan Ayvaz da, daha önce Türkmen Dağı yamaçlarına 1980 askeri darbesi sonrası taşlarla yazılan “Ne mutlu Türk’üm diyene” yazısının kaldırıldığını, yerine ay-yıldız figür çizildiğini doğrulamıştı. Yazıyı, ihtilale ait her şeyi silmek istedikleri için ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Vali Ayvaz, “Ay yıldızın daha güzel olduğunu düşündüğümüz için uygun gördük. İhtilale ait her şeyi silmek istiyoruz. Herkesin ortak değeri olan ay-yıldız yaptık. Çok da güzel oldu” demişti.

 


Bahçekapılı’nın çıkışı

 


AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da, 2009’da “PKK açılımının Anayasa değişikliğiyle sonuçlanacağını” söylerken, “Vatandaşlık tanımı değiştirilecek. Herkes kendi etnik kökenini ifade edebilecek. Yani vatandaşlıktaki Türklük tanımı kalkacak. Yoksa demokratikleşmeyi yapamazsınız” demişti. Bahçekapılı, 2010’da da hükümetin “PKK açılımı” politikasının bir sonucu Anayasa’nın değiştirileceğini belirterek, “Demokratikleşmek için Türklük tanımının Anayasa’dan çıkması gerektiğini” dile getirmişti. Bahçakapılı, bunu “Türklüğü bitireceğiz” başlığıyla okuyucularına duyuran YENİÇAĞ’ı da mahkemeye vermiş, mahkeme Bahçekapılı’nın açtığı tekzip davasını, basının görevinin halkı bilgilendirmek olduğuna vurgu yaparak reddetmişti.