Selvi’den 15 Temmuz ile ilgili çarpıcı iddia

Selvi’den 15 Temmuz ile ilgili çarpıcı iddia
Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi çarpıcı bir iddia ortaya attı. Selvi, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başyaveri Ali Yazıcı için darbe girişiminden 4 ay önce ihbar geldiğini ancak işlem yapılmadığını söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerini bildiği iddiasıyla tutuklanan başyaveri Ali Yazıcı hakkında çarpıcı bir iddiayı bugünkü köşesinden gündeme taşıdı.

Selvi yazısında, 15 Temmuz darbe girişiminden 4 ay önce İzmir Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Okan Bato’nun talimatı üzerine, kod adı “Abdullah” olan gizli tanığın ifadesinde Yazıcı'yı FETÖ'cü olarak ihbar ettiğini kaydetti.

Okan Bato'nun, Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne Yazıcı'nın FETÖ’cü olduğuna dair iddiaları sorduğunu belirten Selvi "FETÖ’cü Genelkurmay adli müşavirleri Muharrem Köse, Oğuz Akkuş ve Hayrettin Kaldırımcı, her defasında oyalıyor, sıkıştırılınca yanlış bilgi veriyor. Hem de gizli tanık, “Halen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaveridir” dediği halde Genelkurmay Adli Müşavirliği, Ali Yazıcı’nın görev yaptığı yerleri ve yıllarını bildiriyor ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başyaveri olmasından söz etmiyor." ifadelerini kullandı.