Sen 15 bin lira alırken devlete yük değil mi!

Sen 15 bin lira alırken devlete yük değil mi!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, asgari ücrete zam ve emekliye ikramiye vaadini eleştiren Maliye Bakanı Şimşek’e böyle seslendi

Sen 15 bin lira alırken iyi...

Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’de iktidarı topa tuttu. Kılıçdaroğlu, “Maliye Bakanı diyor ki “asgari ücretin 1500 lira olması işçiye zulüm.” Sen ayda 15 bin lira alırken  devlete yük olmuyor mu” dedi.

Kılıçdaroğlu “Sen elmasta, yatta vergiyi sıfırlıyorsun, ben köylünün mazotunda sıfırlayacağım. Çiftçi için mazotu 1.5 lira yapacağız, Kredi kartı borçlarının yüzde 80 faizini sileceğiz” diye konuştu

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek Milletvekili Genel Seçimi öncesi ilk mitingini Edirne’de yaptı. İstasyon Meydanı’nda hitap eden Kılıçdaroğlu, AKP iktidarını topa tuttu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Asgari ücreti ben bin 500 liraya çıkardım dediğiniz zaman; siz işçiye en büyük zulmü yapmış oluyorsunuz” sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Maliye Bakanı diyor ki asgari ücret bin 500’e çıkacak, bu işçiye bir zulümdür, diyor. Sen ayda 12-13 bin lira alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verirken mi zulüm oluyor?” dedi. CHP lideri şöyle devam etti: “17 milyon yoksulumuz var. 12 yılda yoksulluğu sıfırlamadılar, yoksul sayısını artırdılar. 4 yılda yoksul sayısını sıfıra indireceğiz. Her ailenin asgari 720 lira maaşı olacak. Diğer gelişmişülkelerde hangi kurallar varsa onu Türkiye’ye getireceğiz. Her evde huzur her evde bereket olacak. 2015’in Türkiye’sinde hiçbir çocuk yatağa aç gitmeyecek.”

Ne farkı var?

Konuşmasında köylüye mazotu 1.5 liradan vereceği vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, hükümetin CHP’nin seçim vaatlerine yönelik “kaynak” sorusuna yanıt vererek şunları söyledi: “Rafineriden mazotun çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Ben köylüye, çiftçiye 1.5 liradan vereceğim. Diyorlar ki ‘Kaynağını nereden bulacaksın bunu verirken’. Sen yakutta, incide, elmasta sıfırlıyorsun, ben de köylünün mazotunda vergiyi sıfırlıyorum. Ne farkı var? Ben köylüyü düşünüyorum sen başkalarını düşünüyorsun. Ben maliye nedir, vergi nedir, bütçe nedir, para nasıl toplanır, para nasıl harcanır, eğer bunu Türkiye’de 10 kişi biliyorsa o 10 kişiden birisi de benim. Bu konuda iddialıyım.” Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramları için vaat ettiği birer maaş ikramiye sözünü de yineleyen CHP lideri, şöyle devam etti:

Saray’a buluyorsun!

“Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz dedik, Ramazan ve Kurban Bayramı’nda. Vay efendim parayı nereden bulacaksınız, diye bağır bağır bağırıyorlar haftalardır. Televizyonda bunların adamları var. Onlar da çıkıyorlar, ‘Parayı CHP nereden bulacak?’ diyor. Söylüyorum. Sen kaçak sarayına para bulurken emekliye sıra gelince mi ’Parayı nereden bulacaksın?’diyorsun. Ayakkabı kutularının içine dolarları yerleştirirken kaynak nerede sormuyorsun. Emekliye 2 maaş ikramiye verince mi aklına geliyor? 2 milyon Suriyeli var. 5 milyar dolar para harcadılar. Hangi gerekçeyle Suriyeliler bizde? Oraya silah gönderenleri biz unutmadık. Oraya silah gönderirken kaynak var da emekliye gelince mi kaynak soruyorsun sen?”Kılıçdaroğlu konuşmasında kredi kartı borçlarının yüzde 80 faizini sileceklerini, 800 bin taşeron işçinin ise kadroya alınacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, konuşmasınışöyle tamamladı: “Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim, Almanya’da Fransa’da ne varsa, onu getireceğim, yine söylüyorum herkes duysun, hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz hiç kimsenin inancını sorgulamayacağız.”