Şener: "Evet" çıkarsa Türkiye demokrasiye veda eder!

Şener: "Evet" çıkarsa Türkiye demokrasiye veda eder!
AKP’nin kurucu isimlerinden, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, referandumda ülkenin kaderinin oylanacağını belirterek, “Bu anayasa değişikliği Cumhuriyet tarihi boyunca ülkenin başınagelen en büyük risktir” dedi.

Bünyamin Öztürk / Yeniçağ

Türkiye’nin cumhuriyet tarihi boyunca bu denli tehlikeli bir süreçten geçmediğine dikkat çeken Şener, şöyle devam etti: “Şu ana kadar bu kadar tehlikeli bir kavşak noktasına bu ülke gelmemişti.

Bu anayasa değişikliği kabul edilmesi durumunda Türkiye demokrasiye veda edecektir. Artık Türkiye’deki rejimin adı demokratik bir rejim olmayacaktır. Ne başkanlık, ne yarı başkanlık, ne de parlamenter demokrasi olmayacak. Bu, Türk devlet düzenine de aykırı bir yapı ortaya çıkmasına olanak sağlayacak.

‘Evet’ sonrası ülkenin nereye evrilebileceğini kimse hayal dahi edemez. Ülke olarak korkunç bir noktadayız. Bu değişiklik ülkenin başına büyük belalar açacak bir değişikliktir. Frenleri patlamış bir kamyonun yokuş aşağı gidişi hangi sonuçlara yol açabilirse böyle bir ülke yönetiminin gidişi de her türlü sonuca yol açabilir. Neleri yıkacağı, kimi ezeceği belli olmaz. Bu düzenlemeden en çok bu ülke insanları zarar görecek.”