Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Seni önemsiyorum demeye “Geç kalanlar” a

Hep bir şeylere geç kalıyoruz hayatta... Sonra da keşke diyoruz. Keşke onu dinleseydim yada keşke onu kırmasaydım. Bu keşkeler sürüp gidiyor hayatımız boyu, bazen babamıza, annemize, evlatlarımıza ve sevdiklerimize gönül borcumuz kalıyor.
Keşke dinlemekte geç kalmasak diyorum, iyi ifade edebilsek kendimizi. Yarını bir sonraki yarına ertelemesek hiç... Özür dilemekse anında, paylaşmaksa her gün, iyilikse karşılıksız, sevgiyse sonsuz, hoşgörüyse verilmesi gerekeni sınırsız versek. Ertelemesek hayatı. Acıtmadan, acımadan, yormadan paylaşsak sayılı zamanı. Acaba her şey bambaşka olur muydu? Acaba keşkelerimizle barışır mıydık. Büyük değerler adı altında anlamsız şeyler peşinde koşarken gerçek yaşamın ve sevdiklerimizin hatta bizi beklentisiz sevebilenlerin samimiyetine inansak kazandıklarımız kaybettiklerimizden daha mı çok olurdu. Belki bir sonraki yarın olmayacak yada biz olmayacağız. İçimizdekileri gecikmeden söyleyebilsek keşke...
Tüm bunlara cevap veren harika bir oyun izledim. Modern dünyanın kadın-erkek ilişkilerini masaya yatıran; özensizlik, kıskançlık ve bir sürü keşkeler yüzünden kısa sürede biten aşkları esprili bir dille anlatan gülüşler içinde hüzün barındıran ve düşündüren bir oyun. “Geç Kalanlar” Eseri sadece bir çift olarak değil anne-oğul, anne-kız, baba-oğul, baba-kız, arkadaş yada kardeş ilişkisiyle ilgilendirebilirsiniz. Sürprizlerle dolu sadece evliliği değil hayata dair düşünülmesi gerekenleri dillendiren, irdeleyen terapi gibi bir oyun.
Oyun, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından Şinasi Sahnesinde sergileniyor. Eserde 4 kişi rol alıyor. Kadın: Füsun Günuğur, Genç erkek: Levent Şenbay, Genç kadın: Dilara Keyf Günüç, Anne: Deniz Alver Çamlıdağ. Eseri tiyatro sanatçısı Pervin Ünalp kaleme almış, yönetmen Nesrin Üstkanat. Kısacası eser tümüyle bir ekip çalışması. Hepimizin yüreğindeki pişmanlıklara dokunuyor. Oyun beni çok etkiledi. Üstelik de değerli dostlarımın; sevgili Füsun Günuğur, Dilara Günüç ve Deniz Alver’in yanı sıra devre arkadaşım sevgili Levent Şenbay’ı izlemek ayrı bir keyifti. Kısacası tüm ekip üstün oyunculuk performansıyla beni büyülediler. Hepimizin hayatına dokunuyorlar bir miktar. Yaşamlarımızı başkalarının avuçlarına bırakmışlığımızı ve çekip almamız gerektiğini vurguluyorlar. Tüm dostlarıma önerdim, siz sevgili okuyucularıma da öneriyorum. Mutlaka ama mutlaka izleyin. Ör. Bugün Pazar matinesini kaçırmamanızı öneririm. Geç kalmayın.
Eser 22 Aralık - 26 Aralık tarihleri arasında önce Elazığ D.T. ve son iki gün de Malatya D.T.’de temsil verecek. Turne sonrası oyun yine Şinasi Sahnesinde seyircisiyle buluşmaya devam edecek.
İnsan yeni bir kıtanın keşfi gibidir. Kendinizi keşfetmeye, insanları keşfetmeye geç kalmayın. Yüreğinize inanmak da inanmamak da sizin elinizde. Tüm ekibi kutluyor, ellerine sağlık diyorum.

Yazarın Diğer Yazıları