Şenol Güneş: Bu ruhla şampiyon oluruz

Şenol Güneş: Bu ruhla şampiyon oluruz
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş 2-2 beraberlikle biten Konyaspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Oyuncuların sahada karakterlerini ortaya koyduğunu belirterek, hakemler hakkında konuştu.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasının kapanış maçında Beşiktaş, Atiker Konyaspor'a konuk oldu. Nefesleri kesen maçta tam 13 sarı kart, 2 penaltı, 1 kırmızı kart çıkarken karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Maçın ardından Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, önemli değerlendirmelerde bulundu. Takımın 10 kişi kalmasına rağmen oyuncuların iyi bir oyun ortaya koyduğunu belirten Güneş, “Herkes her şeyi görüyor, bütün maçlarda neler olduğunu biliyorlar" dedi.

 Şenol Güneş maç sonu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"11 kişi başladığımızda kontrol bizdeydi ama rakibin sağ tarafını bildiğimiz halde adam kaçırdık. Adem'i önden geriye aldığımızda daha iyi oynadı. İkinci yarı iyi kontrol ettik, hücumlar yaptık, goller attık ama beklenmeyen bir gol yedik. Bütün takım defanstaydı."

"10 kişi de olsak katı 2 puan var. Kazansaydık, katlamalı gideceğimizi düşünüyorduk. 10 kişi kalmamıza rağmen oyuncular karakter ortaya koydu, bu sevindirici taraf. Bu ruhu sahaya yansıtırsak, şampiyon oluruz."

"Kartlarla ilgili konuşmayacağım, şu anda bunu konuşmanın doğru olacağını düşünmüyorum. Genelleme yapmanın da doğru olduğunu düşünmüyorum. Herkes her şeyi görüyor, bütün maçlarda neler olduğunu biliyorlar."

"Biz 10 kişi kaldığımız için 1 puana belki üzülmüş olabilirler. Biz de üzgünüz çünkü kazanabileceğimiz bir maçta 2 puan kaybettik. Kaldı ki sayısal eksiklik olsun olmasın bizim her maçı kazanmak için oynayışımızı yansıtmamız gerekiyor. İlk yarıda 10 kişi kaldıktan sonra ikinci yarıda daha karakter ortaya koyduk. Oyuncularımı da gösterdikleri karakterden dolayı tebrik ediyorum. Karşılaşmaya aslında iyi başlamıştık. Sert hamleler karşısında bizim Vida’nın sert bir girişi oldu. Daha sonra da o denge bozukluğuyla hücuma yavaş çıktık."

"Daha tedbirli oynadık. Pozisyonlar bulduk. Goller de bulduk ama rakip de son dakikada golü attı. Bütün oyuncular geri geldi, orada bir yığılma oldu. Paylaşımda hatalar yaptık. Rakipte üzülmüştür sonuçtan ama biz daha fazla üzüldük. Beşiktaş olarak şampiyon olmak isteyen bir takım olarak puan kaybı bizim için iyi olmadı."