Şenol Güneş'ten Club Brugge maçından sonra itiraf

Şenol Güneş'ten Club Brugge maçından sonra itiraf
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Club Brugge beraberliği sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam "Bugün itibariyle rakip bize üstündü. Biz de biraz savunmada kalmayı tercih etmek durumunda kaldık" dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ilk maçında Beşiktaş deplasmanda Club Brugge ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ardından Siyah Beyazlılar'ın teknik direktörü Şenol Güneş, basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

Şenol Güneş'in açıklamaları şu şekilde;

-Önde baskı yaparak durdurmaya çalıştık. Bizi hep kendi sahamıza hapsetmeye, kanatlardan getirdikleri ataklarla gole gitmeye çalıştılar. Zaman zaman bunda başarılı oldular. İlk yarının 15, 20 dakikada sahamızda daha fazla kaldılar. Korner sayısı da fazla oldu ki duran topları da iyi bir takımlar. İlk yarının ortasından sonra oyuna ortak olduk. İkinci yarı başında yine aynı şeyi yapmaya çalıştılar. Oyunu taşıdığımız dönem içinde en azından buradan beraberlikle ayrılıp, kendi sahamıza döndüğümüzde bir avantaj yakalayalım çünkü grubun en güçlü takımlarından birisi. Rakibimiz olacak bir takım olarak gördük. Yediğimiz gol sonrasında yaptığımız değişikliklerle golü yakaladık. Gergin bir maç oldu. Oyun olarak bizden üstün olmalarına rağmen beraberliği alarak hedefimize ulaşmış olduk.

-Özellikle ikinci yarıda kanatlardan getirdikleri ataklarda ki ortada Vanaken'i tutmak ve orta sahayı kontrol etmek için Ege'yi düşündük. O da gayet başarılıydı. Bir pozisyonda kaçırdı onda da golü yedik. Çünkü o da akıllı bir oyuncu. Kanatlardan gelen ataklarla pozisyon ürettiler. Mert zaman zaman ortaya çıktı, başarılı oynadı. Cenk'in de uzun zaman sonra buna ihtiyacı vardı. Geçen maç oyun başında başlamıştık, dışarı almıştık. Şimdi az süre de alsa daha çok katkı yaptı, iştahlıydı. Bütün oyuncular iştahlıydı. Bu benim için önemliydi, diğerleri düzeltilebilecek şeyler. Dün de söylemiştim rakibin bize üstün olarak oynadığı maç yok ama bugün itibariyle rakip bize üstündü. Biz de biraz savunmada kalmayı tercih etmek durumunda kaldık.

-Takımın tamamına bakarsak sezon başında hazırlık dönemi geçiren oyuncuları, daha sonradan gelen oyuncularımız var. Bir dalgalanma geçirdiğimiz gerçek. Bu normal bir şey. Oyuncuların performanslarını yukarı çıkartıp, takım uyumu içinde oynatmaya çalışıyoruz. Cenk örneğinde olduğu gibi. Ege'yi de sezon başından beri oyuna koyuyoruz. Kendine güveni var. Olumlu olduğunu, iyi oynadığını düşünüyorum. Stoperlerimiz de iyiydi. Biri sakatlıktan döndü, ufak bir rahatsızlığı vardı Amartey'in. Bailly'de yorgunluktan. Hem müsabaka hem de fiziksel olarak tam değil ama başarılı buluyorum.