‘Milli dava’ deyip sakın girmesinler

‘Milli dava’ deyip sakın girmesinler
Suriye’ye asker gönderilme iddiasını değerlendiren Halaçoğlu: İktidarda kalmak için her şeyi yaparlar. En çok korktukları şey yolsuzlukların ortaya çıkacak olmasıdır

AKP iktidarının Suriye’de son yaşanan olaylardan sonra bu ülkeye asker gönderme iddiası siyasi ve askeri kanattan sert tepkiler aldı. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde Suriye’ye girilip seçimlerinin erteleneceği iddialarının ortaya atıldığını belirterek, “Bunlarda hiçbir zaman yalanlanmadı. Konu kamuoyuna düşünce biraz vazgeçtiler. Eğer samimi olarak müdahale edecek olsalardı zaten Süleyman Şah’ın türbesini bırakıp gelmezlerdi. Türkmenler, Telafer’de ve Suriye’de perişan hale geldi, müdahale etmediler” dedi.

Samimi değiller

 “Milli davadır veya ülkenin geleceği açısından son derece önemlidir diye bir müdahaleleri söz konusu olmaz” diyen Halaçoğlu, “Çünkü PYD bir taraftan Suriye’nin kuzeyini ele geçirirken ve Türkiye için çok tehlikeli bir durum meydana gelmekteyken yine sesini çıkarmadılar. Samimi olmadıkları kesin. Samimi olsalardı Süleyman Şah’ı terk etmezlerdi. İktidarda kalmak için her şeyi yaparlar. En çok korktukları şey yolsuzlukların ortaya çıkacak olmasıdır. Ülke bölünmüş bölünmemiş, umurlarında değil. Erken seçim için Suriye’ye müdahale gündeme bence gelebilir”  şeklinde konuştu.

CHP’yi dinlemediler

CHP Genel sekreteri Gürsel Tekin de “1 Mart Tezkere’sinden itibaren Orta Doğu coğrafyasındaki sürecin parçası olmamız Türkiye için çok ciddi sıkıntılar doğurur” dedi. Tekin şunları söyledi: “Özellikle son 3 yıldır Suriye politikasından kaynaklı coğrafyadaki değişimleri tahmin etmemek öngörüsüzlüktür. Türkiye, Orta Doğu’da yaşanan kirli savaşın parçası olmayacak diye düşünüyorum. Üzülerek söylüyorum ki denemeler oldu. Müdahale yapılabilir iddiaları karşısında hala bir yalanlama veya itiraz gelmedi. Kaygıyla izliyoruz. Umut ederiz ki gerçek çıkmaz. Savaşın sonuçları hiçbir zaman iyi olmamıştır. Ben böyle bir tabloyu düşünmek bile istemiyorum. İnanıyorum ki aklıselim insanlar da böyle bir maceraya girmeyecektir. Türkiye bir bilinmezliğe girmemeli. Kime müdahale? Esad’a  mı? Özgür Suriye Ordu’suna mı, PYD’ye mi, IŞİD’e mi? Kime? Keşke 4 yıl önce CHP’nin itirazlarını ciddiye almış olsalardı bugün Türkiye bu durumda olmayacaktı.”