Şenol Güneş: "Özür diliyoruz"

Şenol Güneş: "Özür diliyoruz"
Bayern Münih'e karşı alınan farklı sonucun ardından basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, "Herkesden özür diliyoruz." açıklamasında bulundu.

Şampiyonlar Ligi'nde grubunu namağlup tamamladıktan sonra son 16 turunda Bayern Münih'e deplasmanda 5-0 kaybeden Şenol Güneş bir basın toplantısı düzenleyerek açıklama yaptı. 5-0'lık mağlubiyetten sonra Şampiyonlar Ligi'nde şanslarının kalmadığını dile getiren Güneş, Bayern Münih'i eleselerdi de onlardan iyi takım olmadıklarını vurguladı. Güneş, geçen sezonki yardımcı antrenörü Tamer Tuna'nın ayrıldıktan sonra formunun düştüğüne yönelik eleştirilere cevap verirken Konyaspor maçında tartışma yaşadığı Mehmet Özdilek'le ilgili de konuştu.  
Fenerbahçe derbisiyle ilgili açıklamalar yapan tecrübeli çalıştırıcı, Talisca'nın cezasının kaldırılmasına yönelik beklentisi olmadığını dile getirdi. 

Güneş'in basın toplantısında yaptığı açıklamalar şöyle:

BAYERN MÜNİH VE ŞAMPİYONLAR LİGİ PERFORMANSI

''Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmak bizim için bir hedefti. Bayern Münih maçı hayal kırıklığıydı. Umutlarımızı buraya taşımak isterdik ama üzgünüz. Takımımızı ve ülkemizi çok iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Fair-play çerçevesinde oynadık. Bu kaybımıza kadar iyi mücadele sergiledik. En son Sporting maçında kaybetmiştik. Şimdi de Bayern maçında kaybettik. Ülkenin daha büyük başarılara layık olduğunu biliyoruz. Herkesden özür diliyoruz. Nereye gideceğimizi ve nereden geleceğimizi çok iyi biliyoruz. Beklentileri fazlasıyla büyüttüğümüz de biliyoruz. Şikayet etmeden ve mazeret üretmeden doğru işler yaparak başardık. Benden önce de başkan ve yönetim kurulunun önemli çalışmaları vardı. Bir günde buraya gelinmedi. Planlı ve programlı, ilkeli, prensipli bir kulüp olmaya çalışıyoruz. Kulüp yapısını değiştiğini, oyuncu yetiştiren bir kulüp olduğumuzu görmek istiyoruz. Böyle bir kulüp olmak istiyoruz ama bunun için zaman lazım.

''DÜNYANIN EN İYİ TAKIMI DEĞİLİZ''

''Biz dünyanın en iyi takımı değiliz ama iyi olmaya çalışan bir takımız. Olmuş ve ölmüşü konuşmak için değil bulunduğumuz durumu konuşmak için buradayım. Ortalığı tozu dumana katıp kirli iş yapanlara alet olmayacağız. Bizi bu insanlar gibi göstermeye çalıştılar. Doğru yönetip değer verdiğimizi düşünüyorum. Sevgimizi ve çalışmalarımızı daha da büyüteceğiz. İnsanların birbirine saygı duyduğu günleri özlüyorum. Kimseyi korkutmak gibi bir niyetimiz yok. Kazanırsak takım olarak kazanırız, kaybedersek de sorumlusu ben olurum. Hiçbir oyuncuyu tek tek suçlayamayız. Herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Zaten maç kötüydü.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ALINAN SONUÇ DERBİYİ ETKİLER Mİ?

''Şampiyonlar Ligi'nin lige etkisi olmaz. Alakası olmayan konular. Kaybetmiş bir takım olarak moralimiz tabii ki bozuldu. Hedefimiz kafa kafaya oynamaktı, başaramadık. Fenerbahçe maçını kazanmak için sahada olacağız. Talisca, Pepe dışında Gökhan ve Vida'nın sakatlığına bakacağız. Her rakibe uygun bir takımı sahaya sürmeye çalışıyoruz. Bayern Münih'in gücü nedeniyle orta sahada Medel ve Atiba gibi savunma yönü kuvvetli oyuncuları tercih ettim. Oğuzhan'ı daha çok hücumda düşünüyorum. Mevkii tamam ama mühim olan oyuncunun iyi olması, ne verdiği. Kadroda hava toplarını düşündüm, hepsine de vurdular. Ben birileriyle beraber yaşayan bir adam değilim, birileri benimle yaşadı. Her şeyi açık, samimi, yardımcılarımla... Kim sizle konuşuyor bilmiyorum. Size yanlış bilgi veriyorlar. Yardımcı antrenör beni yönetmiyor, ben onu yönetiyorum. Performansımın düşük olduğunu da düşünüyorum. Yardımcı antrenör yardımcı antrenörlük yapar. Tabii ki fikirleri vardır ama antrenörü yönetmez, yönetilir.''