Şenol Güneş’ten ilginç ceza

Şenol Güneş’ten ilginç ceza
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor deplasmanına giderken kendisine hakaret eden bordo mavili bir taraftarı affetti. Ama bunun için ilginç bir şart koştu.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor ile yapacağı karşılaşma için bu şehre gitmişti. Havaalanından otobüslere binilirken bir grup taraftar Şenol Güneş’e sataştı ve hakaret içeren sözler sarf etti. Güneş ile taraftarlar arasında tartışma yaşandı.

Güneş, ‘Bunun Trabzonspor ve Beşiktaş’a zarar verecek bir provokasyon olduğunu düşünüyorum’ diyerek kendisine hakaret eden Sefa İsaoğlu hakkında şikâyetçi oldu. Görüntüleri izleyen savcılık, İsaoğlu’nun Güneş’e hakaret ettiğini tespit etti ve soruşturma başlattı. İsaoğlu’nun ifadesi alındı. İsaoğlu ‘Oraya gitme amacım. Beşiktaş’ın moralini bozmaktı. Sadece bir kere ‘Rezilsin’ dedim’ diyerek suçunu kabuk etti. Hakaret suçu ‘uzlaşma’ kapsamındaki suçlardan olduğu için dosya uzlaşma bürosuna gönderildi.

Fanatik gazetesinin haberine göre, Güneş, kendisine hakaret eden taraftar Sefaoğlu ile uzlaşıp affetmek için iki şart koydu. Taraftarın ‘sporda şiddete hayır’ konulu broşür dağıtması ve öfke kontrol eğitimine katılmasını istedi. Taraftar da bunu kabul etti. Trabzon sokaklarında ‘sporda şiddete hayır’ konulu broşürler dağıttı ve öfke kontrol eğitimlerine katıldı. Güneş de uzlaşarak taraftarı affetti. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, taraftar Sefaoğlu hakkında takipsizlik kararı verdi