Şenol Güneş'ten yabancı sayısı açıklaması

Şenol Güneş'ten yabancı sayısı açıklaması
Beşiktaş teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi. Güneş, Beşiktaş'taki geleceği, transfer ve yabancı sayısı konusunda açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi. Güneş, Beşiktaş'taki geleceği, transfer ve yabancı sayısı konusunda açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in açıklamaları şöyle;

Sorusu ve sorunu olan arkadaşlardan kimseyi görmüyorum salonda. Yine aynı arkadaşlar burada. Demek ki değişmeyecek. Yeni bir vizyon, yeni bir davranış modeli üretmemiz gerekiyor. Her gün yenilik yapıp bir vizyon çizmemiz gerekiyor. Fikstür konusunda yeni bir açıklamam yok, geçen sene söylediklerim ortada. Bunun üzerinden Galatasaray'a yüklenilmesine gerek yok, onlara da Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyorum. Başkanla aramızda hiçbir sorun yok. Başkan buranın sahibidir. Aramızda bir gerilme yok. Elit Teknik Direktör toplantısında bir tane basın kuruluşu vardı Türkiye'den. Her yere giden, yöneticilerin yanında Marmaris, Bodrum'da gezen kimse öyle bir önemli toplantıda yoktu. Keşke gelselerdi Mourinho vs. konuşsalardı. Dünya Kupası'nda 3. olduğumuzda Türkiye'de yılın antrenörü olmadığımda bana verilen değeri anlamıştım!

YABANCI SAYISININ FAZLA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Konuştuklarım o kadar çok çarpıtılıyor ki... Yabancı konusu hiç yoktu ki orada gündemde. Herhalde tartışılacaktı ki benim üzerimden tartışılmayı uygun buldular. Hiç alakam olmadığı konunun benim üzerimden tartışılması, bana değer verildiğini gösteriliyor.. Kriterler koyulmuştu hatırlarsınız. Bana hiç sorulmadı o ayrı. O günleri unutmuyorum. Yaşlandım ama hafızam yerinde. 14 neyin sayısı, birinin doğum tarihi mi dedim. Yabancı konusunda suçlanacak biri değilim ama suçlandığım için de rahatsız olacak değilim. Çünkü yanlış yapmadım. Socrates'i evinden almaya geldiklerinde eşi, 'Kocamı haksız yere götürüyorsunuz' demiş. Socrates de 'Ya haklı yere götürselerdi?' demiş. Yabancı sayısı konusunda suçlanacak kişi ben değilim. Ben tartışmaya girmedim. Sadece yabancı sayısının fazla olduğunu söyledim.

İYİ FUTBOLCU HER YERDE OYNAR

Dün Oğuzhan nerede oynadı? Ortada oynadı, arkasında Okay ile Mehmet vardı. Sonra Mehmet kaldı. İyi futbolcu her yerde oynar. Burak'ı sağa aldım rahatsızdı, sola aldım rahatsızdı ama şimdi her yerde oynuyor. Bu arada belirteyim Burak'la ilgimiz yok. 4 maçta 7 puan aldık, bu bir başarısızlık ve bu başarısızlıkta sorumluluk bana ait. Ne yapacağız? Çalışacağız, başka çare yok. Türk futbolunun asıl sorunu yabancı kontenjanı değil bir futbol felsefesi olmaması. Kaliteli yabancılar ve üretime ihtiyaç var. Çok sayıda yabancı olduğunda yaşanan ekonomik zorlukları siz de biliyorsunuz. 'Sen de yabancılarla oynuyorsun' diyorlar bana. Oynamayayım o zaman tamam. Çalışan, yetenekli olan olan oyuncu mutlaka iyi yerlere geliyor.

BANA BAŞKANLIK TEKLİFİ GELDİ

Eski köye yeni adet getirmek zorundayız çünkü futbol büyüdü, bir iş kolu oldu. Ben bundan heyecan duyuyorum. Kulüp yapılarını yeniden gözden geçirmek gerek. Tüm görev tanımları yeniden yapılmalıdır. Teknik direktör takımı yönetir ama kulüp yönetmek bizim işimiz değil. Asla böyle bir şey yapmadım, yapmam da. Bana başkanlık teklifi çok geldi ama benim anladığım iş teknik direktörlük. İyi niyet suistimal edilmemeli. Bunun edildiğini görüyorum kamuoyunda. Güven duyulan ve güven duyan biri olmak isterim. Güven duymuyoruz, şüphe üzerine yaşıyoruz.

NEGREDO İLE SORUNUM YOK

14 yabancının fazla olduğunu düşünüyorum ben. Yetkililer ne karar alırsa uyarım ama fikrimi açıkça belirtirim. Türkiye'ye gelen yabancı oyuncular kaliteli olmalı, belli kriterleri taşımalı. Başkanla aramızda sorun yok. Başkan, bana 'Ağabey' diyor. Aramızda anlaşmazlıklar olabilir, sizin ailenizde anlaşmazlıklarınız olmuyor mu? Başkanın sorunu varsa, gelir bana söyler. Alvaro Negredo en uyumlu olduğum oyuncu. Sorunum yok. Yüksek maaş alıyor, sezon başı sakattı ve talipleri vardı ve o yüzden gitmesi gerektiğini söyledim. Bunu Love için de Lens için de söyledim. Vagner Love son ana kadar gidecek futbolcuydu, verimli olamadı. Son anda kaldı.

TRANSFER İÇİN EK SÜRENİN SAĞLIKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Sözleşmem bitiyor ama ayrılma düşüncem yok. Eğer ayrılırsam, milli takımlarda çalışmak isterim diye önceden söylemiştim. Türkiye'de uzun yıllar çalışmanın doğru olacağını zannetmiyorum. Bu bizde yıpranma getiriyor. Antalyaspor'dan yediğimiz ofsayt tartışması olan golü Roberto Rosetti'ye sordum. Ofsayt olmadığını söyledi ama dün bir maçta aynı pozisyonda ofsayt verildi. Bu kararın değiştirilmesi gerektiğini söyledim. Transfer için ek bir süre kararının alınmasının çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Lens iyi çalışıyor. Erzurum maçında sakatlık geçirdi, biraz da uzun sürdü. Geçen sezon ilk geldiğinde bu heyecanı, çalışması yoktu, sonradan artmıştı ama skora yansıtamamıştı.