ŞEREFSİZLİK!

ŞEREFSİZLİK!
Şehit aileleri dağdan PKK’lı indirme teşviğine tepkili: Benim evladım canını verecek bir de üstüne benim vergilerimle bayrağı yakan, evladımı öldüren kişilere ev verilecek, kredi verilecek. Bu kadar hayâsızlık, şerefsizlik olmaz!..

ŞEREFSİZLİK!

Kamu vicdanı kan ağlıyor
Muhalefetin sert tepkilerine rağmen iktidarın Meclis’ten geçirdiği 6 maddelik “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun”un medyaya sızan uygulama ayrıntıları yurtta büyük infiale neden oldu. 30 yıl, ülkeyi kana boğan teröristlere yaptıklarının ödülü gibi sunulan yasal haklar içinde “psikolojik destek” bile unutulmadı.  

Teröristler iktidar oldu 
Yasaya büyük tepki gösteren Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, iktidarın ülkeye ihanet eden teröristlerin ve şer güçlerin iktidarı gibi davrandığını savundu. Bu planın, iktidarın gaflet içinde olduklarını gösterdiğini belirten Köse, “Bu millet bize yine şehit ailesi diyecek ama onlar ülkeye ihanetleriyle hatırlanacaklar” diye konuştu.

Muhalefetin tepkisine rağmen AKP’nin Meclis’ten geçirdiği PKK’nın taleplerini de içeren yasanın uygulanması için harekete geçildiği bildirildi. Yeni Şafak, konuyla ilgili haberine göre  “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun”un Meclis’te AKP oylarıyla kabul edilmesinin ardından  yol haritası için çalışma başlatıldı.  İlk iş olarak Mahmur kampından dönüşler sağlanacak. Önümüzdeki günlerden itibaren Kandil’deki terörist elebaşıları ile bebek katili Abdullah Öcalan’ın istediği izleme heyetleri’ oluşturulacak. İzleme heyetleri, Mahmur, Avrupa’dan dönüşler ve Kandil’den dönüşleri izleyecek. Ayrıca bir de sürecin hızlandırılması için Erbil ve Ankara’da birlikte koordineli çalışacak iki sekretarya kurulacak. Habur Sınır Kapısı’nda da geri dönüşleri kayıt altına almak ve alan çalışmalarında yer alacak bir ofis kurulacak. Dönüşlerin 1 Ekim itibariyle başlaması planlanırken, teröristlere tarım, hayvancılık ve konut desteği verilecek. Bunun dışında teröristlere siyaset yapma özgürlüğü sağlanacak. Bu arada, dağdan inen askerlik çağındaki teröristlere aynı zamanda düşük bedelle dövizli askerlik olanağı tanınacak. 

Koordinatör Atalay
Öte yandan Rota Haber de konuya ilişkin  bir habere yer verdi. Habere göre. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın koordinatörlüğünde yürütülen çalışmada atılacak adımlar şöyle: “Dağdaki şartlardan sonra şehir hayatına uyumları için hem psikolojik hem de sosyal destek verilecek. Suça karışmış örgüt üyeleri ve yöneticilerin ise başka ülkelerde yaşamasına imkan sağlanacak. İş kurabilmeleri için öncelikle meslek edindirme kursları devreye sokulacak. Bu kursları bitirenler kendi işlerini kurabilmeleri için mikrokredi uygulamalarından yararlandırılacak. Barınma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda ise TOKİ devrede olacak. PKK’lıların, sosyal konutlardan uzun vadeli taksitlerle yararlanması sağlanacak.” 

Hesap veremezler
Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, bu gelişmelere sert tepki gösterdi. Köse, iktidarın Türkiye’nin ve bu ülke için can, kan verenlerin olmaktan çıktığını söyledi. AKP iktidarının ülkeye ihanet eden teröristlerin ve şer güçlerin iktidarı gibi davrandığını savunan Köse şöyle konuştu: “Bugüne kadar canını kanını veren şehit aileleri haklarını bile mahkeme kararı ile aldılar. Bu teröristlerin alınlarında mı yazıyor ne kadar suça karıştıkları? Ülkeye ihanet eden kişilere özlük hakları tanıması iktidarın gaflet içinde olduğunu gösteriyor. Benim evladım canını verecek bir de üstüne benim vergilerimle bayrağı yakan evladımı öldüren kişilere ev verilecek, kredi verilecek. Bu kadar hayasızlık, şerefsizlik olmamalı. Bu iktidar o teröristlere ne verirse versin, bunlar ikna olmaz. Bu millet bize yine şehit ailesi diyecek ama onlar, ülkeye ihanet edenler olarak hatırlanacak. Çocuklarına ve torunlarına bile hesap veremeyecekler.” Hanife Açıkalın