Servet Avcı'dan ilk açıklamalar

Servet Avcı'dan ilk açıklamalar
Sabah saatlerinde gözaltına alınan yazarımız Yavuz Selim Demirağ'dan sonra Servet Avcı da serbest bırakıldı. Avcı, serbest bırakıldıktan sonra açıklamalarda bulundu.

İfadesinin ardından serbest bırakılan Yeniçağ Gazetesi yazarı Servet Avcı, Ankara Emniyeti'nden Başkent Öğretmenevi'ne kendisini yalnız bırakmayan ülküdaşlarıyla kucaklaşmaya gitti.

Öğretmenevi'nde ilk açıklamasını yapan Servet Avcı "Sabah kapımız çaldı. Gelen polisti. Tabii ki hangi amaçla geldiklerini tahmin etmekte zorlanmadık. Önce evimizi aradılar sonra neyle suçlandığımızı söylediler. Suçlamanın FETÖ adına MHP’ye sızma girişimi olduğunu öğrendik. 3 sayfalık bir ihbar mektubu üzerine bu işlem başlatıldı. Listede 21 kişi vardı. Bunların 15'ini tanıyordum ama tanımadığım isimler de vardı. Emniyette herhangi bir kötü muamele görmedik. Bahsedilen o ihbar mektubu bize okunmadı sadece başlıkları söylendi. Önce özgeçmişimizi sordular. Bunun aslında FETÖ’nün 2. dalgası olduğunu, toplumdaki diğer kesimlere de bu soruşturmayı yayarak olayın sulandıracağını, en büyük darbeyi asıl FETÖ soruşturmasına vereceğini söyledik. Bizim hayatımızda FETÖ’ya dair en ufak bir iz, en ufak bir ima olmadığı için içimiz rahattı ama bu kadar kısa sürede çıkacağımızı düşünmüyorduk.” dedi

İlgili Haberler