Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Sevsinler sizin sevincinizi!..

İzmir Casusluk Davası beraat ile sonuçlanınca Genelkurmay Başkanlığı "personelimizin masum olduğundan eminiz, sevinçliyiz!" mealinde ilginç bir açıklama yaptı. Gülünür mü? Ağlanır mı? Bilmem. Kendi adıma zeka seviyem ile alay edildiği kanaatine vardım. Elbette ateş düştüğü yeri yakıyor. Kumpas davalarında yıllarca hapis yatanlar, istikbalini, sağlığını yitirenler bu "sevinçliyiz" lakırdısına ne diyor bilmem ama adı geçen davaları en başından takip eden ilk gazeteci olarak karargâhın da tıpkı Saraydaki Erdoğan gibi "kandırıldık" açıklaması yapmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.

***

"İmamların Öcü" adlı kitabımda "faili meçhul cinayetler ve Cemal Temizöz" hakkında detaylı bilgileri yazdım. Temizöz'ün tutuklandığı günden itibaren bağlı olduğu Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay, hiç ilgilenmediği gibi 30 yıllık personeli olan Temizöz için mahkemenin istediği yurt dışında görevli olarak gidiş tarihleri ile ilgili soruya "bizim kayıtlarımızda yok" cevabını verdi. Allah'tan bankaya yatırılan yurt dışı harcı ve fotoğraflar vardı. O sırada Jandarmanın başında Necdet Özel bulunuyordu. Daha sonra Genelkurmay Başkanı olan Özel döneminde haksızca tutuklananların isim ve sayılarını akılda tutmak bile zor. Ordu ve kuvvet komutanlığı yapmadan Genelkurmay koltuğunda oturan hemşehrim Hulusi Akar "sevinçliyiz!" diyor ama söz konusu casusluk davalarında mahkemenin akademi hazırlık ve kurs ders notları için "bunlar gizli mi?" sorusuna "evet" cevabını imzası ile verdiği de mahkeme kayıtlarında. Bir de geçmiş dönemde Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin var ki evlere şenlik raporları mahkemelere gönderip personelin uzun süre tutuklu kalmasında vebali vardır. Gerek İstanbul, gerekse İzmir Casusluk kumpaslarında "durum çok vahim" diyenlerin arasında Pekin ve sınıf arkadaşı Akar da vardı. Akar'ın başında bulunduğu disiplin kurulu elde somut delil olmadan 69 personeli "ahlaksızlık" suçundan ordudan attı. Yüksek mahkemeden 61'i yıllar sonra geri döndüyse de iş işten geçti...

GES'i (Gizli Elektronik Servis) askerden alıp sözde MİT'e bağlamak, paralelcilerin kontrolünü sağlamak için kurulan tezgah yüzünden terörle mücadelede çok ciddi zafiyet oluştuğunu sağır sultan biliyor. GES'teki Albay Tamer Karslıoğlu'nun başına gelenleri yazmaya kalkışsak üç cilt ansiklopedi olur! Yıllar sonra beraat eden Karslıoğlu halen hukuk mücadelesini sürdürüyor. "Sevinçli!" olan Genelkurmay'ın askeri mahkemesinde 7 yıldır Mustafa Dönmez'e kurulan kumpaslar ısrarla ortaya çıkarılamıyor. Önce itibar infazı sonra yargısız-sorgusuz-sualsiz 5 yıl 2 ay hapis. Bombaları, mühimmatı koyanlar belli olmasına rağmen "bizim masum personelimizi hedef alanlar şunlardır ve cezalandırılmalıdır" diyen bir general yok!..

***

Aylardır, elimdeki klasörlerden sadece Hava Kuvvetleri'nde 2 bin personel için açılan soruşturmaları inceliyorum. Özel hayatları didik didik edilenlerden atılanların sayısı 400'ü geçmiş. Hiç birinde hukuki gerekçe yok. Paralel yapı halen karargâhların içinde etkin. Kendi yandaşlarına kadro açabilmek için özel hayatları deşifre edip, itibar infazı ile hukuksuzca personel atmaları devam ediyor.

Sayın Akar'ın imzası ile yayınlanan "personelimizin masum olduğundan eminiz beraat etmelerine sevindik!" açıklamasını yere göğe sığdıramayan yalaka medya mensuplarına da edilecek çok söz var! Sanki ortalık süt liman. Memleket savaşın eşiğine gelmiş, Güneydoğu'da adı konmamış bir iç savaş var. Ve askere ihtiyaç her dönemden daha fazla. Tamam askere gaz verin ama dün yapılanları da inkâr ya da tevil yoluna sapmayın. Sonuçta bunlara söylenecek tek söz ar: "Sevsinler sizin sevincinizi!.."

Yazarın Diğer Yazıları