Sezgin Baran Korkmaz teslim mi oldu. Yakalanmasındaki dikkat çeken detay

Sezgin Baran Korkmaz teslim mi oldu. Yakalanmasındaki dikkat çeken detay
ABD, Sezgin Baran Korkmaz’ın gözaltına alınması sağlamak için Avusturya’ya geçmesini beklerken İsviçre’nin siyasi tarafsızlığı nedeniyle güvenli bir şekilde bulunan Korkmaz’ın neden ülke dışına çıkmak istediği ise merak konusu oldu.

Sezgin Baran Korkmaz teslim mi oldu. Yakalanmasındaki dikkat çeken detay

Korkmaz''ın Avusturya''da yakalanma sürecini paylaşan Şardan, “Korkmaz, cumartesi günü Avusturya''ya geçmeyi tercih etti. Bu tercih deyim yerindeyse kendisine pahalıya patladı. Yaşananlardan anlıyoruz ki, ABD bir süredir Korkmaz''ı takip ediyordu. İsviçre''de olduğunu tespit etmesine karşın, ülkenin siyasi tarafsızlığı ve finans çevrelerindeki etkisinden olsa gerek Korkmaz''ın ülke dışına çıkmasını bekledi” ifadelerini kullandı.

"Korkmaz, bir süredir İsviçre''de bulunuyordu. İsviçre''dİşte Şardan’ın yazısının ilgili kısmı:en telefonla bağlandığı son televizyon programı sebebiyle kaldığı yerin tespit edileceği endişesiyle cumartesi günü Avusturya''ya geçmeyi tercih etti.

Bu tercih deyim yerindeyse kendisine pahalıya patladı. Yaşananlardan anlıyoruz ki, ABD bir süredir Korkmaz''ı takip ediyordu. İsviçre''de olduğunu tespit etmesine karşın, ülkenin siyasi tarafsızlığı ve finans çevrelerindeki etkisinden olsa gerek Korkmaz''ın ülke dışına çıkmasını bekledi.

AVUSTURYA’YA ADIM ATAR ATMAZ

Korkmaz, Avusturya''ya adım atar atmaz ABD hemen devreye girdi ve kendi ülke yasalarına göre sabık olarak tanımladığı iş insanının gözaltına alınmasını sağladı. Aldığım bilgilere göre, aslına bakarsanız Korkmaz, cumartesi akşam saatlerinde yakalanmadı. Akşam saatlerinde Türkiye ancak öğrenebildi!

TÜRKİYE İADE TALEBİNDE BULUNDU

O da Korkmaz''ın avukatının sayesinde. Korkmaz''ın, ABD''in talebi doğrultusunda Avusturya makamlarınca gözaltına alınmasının ardından iş insanının avukatı Türkiye''nin Viyana Büyükelçiliği''ne gelerek durumu anlatınca iş ortaya çıktı. Avukat, büyükelçilikten "Türkiye olarak siz alın" teklifini yaptı ama sonuç ortada. Korkmaz; Türkiye''ye uzak, ABD''ye çok yakın!

İlgili Haberler