Silvanlı, PKK’nın zulmünden kaçıyor

Silvanlı, PKK’nın zulmünden kaçıyor
Trafoları patlatan, su şebekelerini tahrip eden PKK’lı hainlerin adeta savaş alanına çevirdiği ilçeden göç başladı. İş yerlerini açamayan esnaf perişan...

Hainler, Diyarbakır’a bağlı ilçenin Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde yolları köstebek yuvasına çevirdi. Yaklaşık 23 bin kişinin yaşadığı bölgede bütün giriş ve çıkışlar kapatıldı. Bir teğmenle bir polisin şehit olduğu ilçe merkezinde yüzlerce ev ve iş yeri harabeye döndü. Kıstırılan teröristlerle çatışmalar aralıklarla 24 saat sürüyor. Hainler, bölgede hedef gözetmeden ateş ederken can derdine düşen yaklaşık 10 bin Silvanlı, yakınlarına sığındı. İlçede cep telefonları çekmiyor, trafolar zarar gördüğü için elektrikler ve internet kesik. 

 

Silvanlı, PKK’nın zulmünden kaçıyor

Sokağa çıkma yasağının onuncu gününe girdiği ve teröristlerin savaş alanına çevirdiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaklaşık 10 bin kişi evini terk etti.

Diyarbakır’a 80 kilometre uzaklıktaki köyleriyle birlikte nüfusu yaklaşık 105 bin olan Silvan ilçesinin Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde üslenen PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı onuncu gününe girdi. İlçede ilk sokağa çıkma yasağı geçen 18 Ağustos’ta ilan edildi ve bu 6’ncı sokağa çıkma yasağı da 3 Kasım’da başladı. Sokakları kazıp patlayıcı tuzaklayan teröristler ilçenin Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde yolları köstebek yuvasına çevirdi. Yaklaşık 23 bin kişinin yaşadığı bölgede hainlerin etkisiz hale getirilmesi için bütün giriş ve çıkışlar özel harekât polisleri tarafından kapatıldı. Bir teğmenle bir polisin şehit olduğu Silvan’da  yüzlerce ev ve işyeri adeta harabeye döndü.

Elektrikler de kesik

Güvenlik güleri tarafından kıstırılan teröristlerle çatışmalar aralıklarla 24 saat sürüyor. Hainler, bölgede hedef gözetmeden ateş ederken can derdine düşen yaklaşık 10 bin Silvanlı hiç bir eşya alamadan evlerini terk ediyor. Bu vatandaşların bir bölümü ilçenin daha güvenli olan mahallelerindeki yakınlarına sığınırken bir bölümü de Diyarbakır ve Batman başta olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki akrabalarının yanına yerleşiyor. İlçede cep telefonları çekmiyor. Teröristlerin saldırıları nedeniyle trafolar zarar gördüğü için elektrikler ve internet kesik. Silvan’ın sokağa çıkma yasağı bulunmayan mahallelerinde oturan vatandaşlar ise ilçedeki PKK zulmünün ne zaman sona erdirileceğini merakla bekliyor. Bu mahallelerde çocuklar tehlikeli de olsa okullarına gidip gelmeye devam ediyor.

Bu kaos artık bitsin

Bu arada konuyla ilgili açıklama yapan Silvan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhittin Kan, PKK terörü nedeniyle 3 mahallede yaklaşık 100 işyerinin tahrip olduğunu, onlarca evin kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Muhittin Kan, “Diyarbakır Halk Bankası Bölge Müdürlüğü, yaşanan ortamdan dolayı çek ve senetleri 2 ay erteleyeceğini bildirdi. Bu sevindirici haber esnafımıza bir nefes aldırır. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Silvan’da oturan bir esnaf ise PKK yüzünden bir savaş ortamında bulunduklarını belirterek, “PKK’nın yarattığı bu kaos nereye kadar gidecek? Sabah müzik sesi duyar gibi silah sesiyle uyanıyoruz. Akşam silah sesiyle uyuyoruz. Silahla kalkıp silahla yatıyoruz. Ne zaman öleceğimiz belli değil. PKK zulmünden kurtulmak istiyoruz” dedi. Öte yandan Diyarbakır ve Batman’dan Silvan’a giden karayollarındaki askeri hareketlilik de devam ediyor. İlçe merkezine mayına karşı duyarlı kirpi adı verilen zırhlılar sevk edilirken karayollarında sürekli mayın kontrolü yapıyor. Sinyal kesici jammerler eşliğindeki askeri zırhlı araçlar gün boyu Silvan karayolu üzerinde devriye görevi yapıyor.