Cüneyt Çakır Brezilya’da yüz akımız oldu

Cüneyt Çakır Brezilya’da yüz akımız oldu
İlk kez Doğan Babacan’ın 1974 yılında düdük çaldığı dünya kupalarında, 40 yıl sonra görev alan FİFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, ilk sınavından yüzünün akıyla çıktı.

Ev sahibi Brezilya ile Meksika arasında golsüz sona eren maçı yöneten Çakır, futbol otoritelerinden tam not aldı. Pozisyonların neredeyse dibinde olup, yüksek kondisyonu ve doğru yorumları ile dikkat çeken temsilcimiz, hepsinden önemlisi Japon hakem gibi ev sahibi baskısından etkilenmedi. Brezilya’nın penaltı beklediği bir pozisyonda doğru bir tespitle devam kararı verdi. Çakır, kupadan önce söylediği “İyi maç yönettikçe final bizi çağırır” lafını teyit edercesine mükemmel bir performansla yolunun açık olduğunu ve kritik maçlara yeniden atanabileceğini gösterdi. Hatta bir pozisyonda rakibine faul yapan Brezilya kaptanı Thiago Silva, sarı kart görmesine rağmen Cüneyt Çakır’ın elini sıkarak hem saygısını, hem de karara hak verdiğini gösterdi. Çakır’ın tek hatası Brezilya kalecisi Julio Cesar’ın elinden giden topa aut kararı vermesiydi. Yardımcı hakemler de başta Bahattin Duran olmak üzere kritik ofsayt pozisyonlarını iyi süzdüler.


Kupada 8. gün programı

Dünya Kupası’na bugün C ve D gruplarında oynanacak 3 maçla devam edilecek. Günün maçı, İtalya karşısında varlık gösteremeyen İngiltere ile, sürpriz bir şekilde Kosta Rika’ya mağlup olan Musleralı Uruguay arasında oynanacak. Günün programı şöyle:

C Grubu
19.00 Kolombiya-Fildişi Sahilleri
01.00 Japonya-Yunanistan

D Grubu
22.00 Uruguay-İngiltere