Cimbom Kayseri’de ağır bir vurgun yedi

Cimbom Kayseri’de ağır bir vurgun yedi
Sarı-kırmızılılar, ilk devrenin son maçında deplasmanda 41 yıl yıldır kaybetmediği Kayserispor ile yenişemedi ve zirve yolunda çok önemli 2 puan daha bıraktı

Aslan, şampiyonluk yarışında darbe aldı. Ev sahibi ekip 16’da Mabiala’nın golü ile öne geçti. 61’de Sinan Gümüş skoru belirledi.

Galatasaray ilk devrenin son maçında deplasmanda Kayserispor ile berabere kalarak şampiyonluk yarışında çok büyük bir darbe yedi: 1-1. Cimbom, şampiyonluk yarışında geride kaldı, devreyi ağır yaralı kapattı.  Kadir Has Stadı’nın tribünleri aşırı soğuk havanın da etkisi ile de boş kaldı... Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Sneijder ile Bilal Kısa’nın yerlerine; Selçuk İnan ve Rodriguez’e şans verdi... Kayseri Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Medicana Sivasspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen orta saha oyuncusu Samba Sow’un yerine Galatasaray’dan kiralanan Furkan Özçal’a, Sivas deplasmanında sakatlanarak oyundan çıkan forvet Derley’in yerine ise tecrübeli golcü Yakubu’ya ilk 11’de şans verdi. Gelelim maça... 2’de Furkan’ın ortasında Deniz kafayı vurdu, top üstten autu buldu. 6’da Semih’in kafasından seken topla buluşan Deniz müsait pozisyonda topu üstten dışarı attı. 10’da Biseswar vurdu, Muslera topu kornere çeldi. 16’da Ömer Bayram’ın korner atışında Mabiala çok iyi yükseldi ve ön direkte şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi, Kayseri öne geçti: 1-0. 32’de Rordriguez topu sağdan ortaladı, Umut Bulut iyi vuramadı, mutlak bir gol kaçtı. 34’te Chedjou’nun inanılmaz hatası sonucu topla buluşan Biseswar, kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top Muslera’nın ellerinde eridi. 56’da Tarık’ın ortasında Selçuk kafayı vurdu, top yandan auta çıktı. 61’de Sinan Gümüş’ün vuruşunda savunmada Mustafa’dan seken top kalecinin üzerinden ağlarla kucaklaştı, Galatasaray beraberliği sağladı: 1-1. Sinan, Cimbom’daki ilk golünü atmış oldu. 64’te Yakubu’nun vuruşu direğin yanından auta çıktı. 73’te Sinan, Umut’a “al da at” dedi. Bu futbolcu topu kaleciye nişanladı. Dönen topa Yasin vurdu, savunmaya çarpan top kornere çıktı, mutlak gol kaçtı. 88’de Oğulcan topu üstten dışarı attı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.