CHP, yolsuzlukları vatandaşa anlatacak

CHP, yolsuzlukları vatandaşa anlatacak
4 eskİ bakanın, yolsuzluk iddialarından komisyon ve TBMM’de AKP oyları ile aklanarak Yüce Divan’dan kurtulmasını içine sindiremeyen CHP, Türkiye’yi adım adım gezip gerçekleri anlatacak.

Yolsuzluğu halka anlatma seferberliği

Haber: Fatih Erboz

Soruşturma Komisyonu’nun CHP’li üyesi Erdal Aksünger, “17- 25 Aralık soruşturmasını vatandaşlar tam olarak bilmiyor. Bu nedenle tüm kentleri dolaşıp gerçekleri göz önüne sereceğiz” dedi.“17-25 Aralık” soruşturmasında ortaya atılan iddiaları vatandaşın tam olarak bilmediğini belirten Aksünger, “Türkiye’yi adım adım gezip halkı bu konuda aydınlatacağım” dedi. CHP, 4 eski bakanın yolsuzluk ve rüşvet iddialarından gerek Soruşturma Komisyonu’nda gerekse Genel Kurul’da AKP’lilerin oyları ile aklanarak Yüce Divan’a gönderilmemesini içine sindiremedi. Görevi sona eren Soruşturma Komisyonu’nun CHP’li üyesi İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, yolsuzluk ve rüşvet iddialarını vekillere anlatamadıklarını ama vatandaşı bu konuda aydınlatacaklarını söyledi. Aksünger, “17- 25 Aralık soruşturmasında ortaya atılan iddiaları vatandaşlar tam olarak bilmiyor. Bu nedenle Türkiye’yi adım adım dolaşıp gerçekleri anlatacağım” dedi.

Basın yetersiz kaldı
 Erdal Aksünger, vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde kendisine en fazla yolsuzluk ve rüşvet iddialarının  sorulduğunu söyledi. Basının iddiaları anlatmakta yetersiz kaldığını gözlemlediğini anlatan Aksünger,şöyle dedi:  “Dosyaya hakim olduğumuz için her şeyi vatandaş da biliyor diye hareket ettik. Oysa durum böyle değil. Gerek 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarına konu olan dosyalar, gerekse 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddiaları vatandaş tarafından anlaşılamamış. Bunların hepsini tek tek vatandaşa gidip anlatacağım. Tane tane bu dosyalardaki olayların vatandaşa anlatılması gerekiyor. Bunu yapacağım.”

Alt yapılar tamam
Öte yandan CHP’nin Haziran 2015 seçimlerini Türkiye’nin  “kader” oylaması olarak gördüğünü söyleyen Aksünger, özellikle genç seçmene ulaşmak için çalışma yürüttüklerini açıkladı. Sosyal medyanın gücünü gezi eylemlerinde yakından  gördüklerini vurgulayan Aksünger, şöyle devam etti: “Gençlere daha hızlı ve aktif ulaşmamız gerekiyor. CHP’nin her anlamda sanal ortamda kendini aktif olma çalışmaları sürüyor. Bunların alt yapıları tamam.”