Bahçeli: 13 yıllık zilleti unutmayın

Bahçeli: 13 yıllık  zilleti unutmayın
Ispartalılara seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli, “13 yıllık rezalet ve zilleti unutmayın. Buraya gelip bayrak diyen, şereften bahseden Serok Ahmet’i aşağıya indirin. Türkiye’nin kurtuluşuna katkı verin, bizimle yürüyün” dedi.

Zilleti unutmayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta’da vatandaşlara hitap etti, 7 Haziran’daki seçimlerde oy istedi. Bahçeli,  “AKP 13 yıla yakındır tek başına iktidardadır. Bu süre bir partinin hedeflerini icra etmesi için çok ciddi bir imkândır. Fakat AKP aldığı yetki ve iradeyi layıkıyla kullanamamıştır. Yıllar içinde ümitleri soldurmuştur. Heyecanları budamış, sevinçleri gölgelemiştir. AKP; yıkım olmuş, milli birliği sakatlamıştır. Yenilgi olmuş, milli itibarımızı sarsmıştır. Rezalet olmuş, Türkiye’nin önünü perdelemiştir. Çözülme olmuş, varlığımızı sorgulamıştır. Fitne olmuş, bin yıllık kardeşliğimizi tartıştırmıştır. Kriz olmuş, ekonomiyi darboğaza sürüklemiştir. Müzakere olmuş, PKK’yla masaya oturmuştur. İhanet olmuş, vatan ve bayrak düşmanlarıyla kucaklaşmıştır. Taşeron olmuş, küresel cinayet şebekesine yol açmıştır. Haram olmuş, hırsızlıkta suçüstü basılmıştır” ifadelerini kullandı. Devlet Bahçeli şunları söyledi: “13 yıllık hezimet tablosunu unutmayınız. 13 yıllık kayıp ve yokluk devrini unutmayınız. 13 yıllık rezalet ve zilleti unutmayınız. 13 yıllık yenilgi ve yozlaşmayı unutmayınız. 13 yıldır beslenen ihanet ve Türk düşmanlığını unutmayınız. Unutmadığınız ne varsa, 7 Haziran’da sandığa gittiğinizde aklınıza getirip AKP’yi geldiği gibi gönderiniz. Buraya gelip bayrak diyen, şereften bahseden Serok Ahmet’i aşağıya indiriniz. Türkiye’nin kurtuluşuna siz de katkı veriniz ve bizimle yürüyünüz. Hırsıza, arsıza, namussuza, yağmacıya, düzenbaza, istismarcıya, işbirlikçiye, soyguncuya, israfa karşı bizimle yürü Isparta.” 
Kararlı adımlarla yürüyoruz
Seçim vaatlerini sıralayan Bahçeli, “Diyorum ki, yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten Ekonomi Programımızla aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır” dedi. MHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü: “Emekli kardeşim biliyorum, sıkıntıdasın, geçinemiyorsun. Emeklilerimize sesleniyorum, Mart ayında 1400, Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira Emekli Destek Ödeneği almak için bizimle yürüyün. Mazlumlar, mağdurlar, kimsesizler, yetimler, darda kalanlar; davetim sizlere, gelin bizimle yürüyün. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri, esnafın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için kararlı adımlarla yürüyoruz. Şahit olun, takip edin, sözümüz sözdür: Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını mutlaka yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımıza çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına aynen yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kökten gidereceğiz. Asgari ücreti net 1400 liraya çıkarmak, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için hevesle yürüyoruz.  Asgari ücretten vergi almayacağız.”  
İmamsız cami kalmayacak
Bahçeli, “İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız. Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız. Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için İlahiyat Fakültelerinde ‘Tasavvuf İlimleri Bölümü’ kuracağız” diye konuştu.

İslam düşmanlarına Kur’an öğretsin

DEVLET Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı mitinglere tepki gösterdi. Bahçeli konuyla ilgili şunları söyledi: “Erdoğan çıkmış, Batman’da, Diyarbakır’da, Siirt’te, Mardin’de ve Van’da eline Allah kelamını alarak AKP’ye 400 milletvekili istiyor. Kürtçe Kur’an Erdoğan’ın dilindedir. Kabe, Diyanet, imam hatipler, başörtüsü Erdoğan’ın propaganda malzemesidir. Bugün Kırıkkale, yarın İstanbul, pazar günü Kayseri’de Anayasa’yı çiğnemeye inatla devam edecektir. Kürtçe Kur’an ne demektir? Başkanlık sistemi getirmek için Yüce Kitabımız ne hakla kullanılmaktadır?  Milletimiz zaten Kur’anla yaşamaktadır. Asırlardır Kur’anla nefes almaktadır. Erdoğan Kur’an-ı gitsin Müslüman düşmanlarına göstersin. Yapabiliyorsa, İslam düşmanlarına Kur’an-ı öğretsin. ’Erdoğan’a dokunmak ibadettir’ dediler.”