Tepkiler yayılıyor

Tepkiler yayılıyor
Tepkiler yayılıyor

Akil İnsanlar Marmara Heyeti esnaf görüşmelerini protestolar nedeniyle yapamadı. Kocaeli’nde ilk olarak basın mensuplarıyl

Akil İnsanlar Marmara Heyeti esnaf görüşmelerini protestolar nedeniyle yapamadı. Kocaeli’nde ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Akil İnsanlar Marmara Grubu üyeleri daha sonra esnaf görüşmeleri yapmak için çıktıkları İzmit’te protestolarla karşılaştılar. Yürüyüş yolu ve Fethiye Caddesinde yapacakları esnaf ziyaretlerini protestolar nedeniyle iptal etmek zorunda kalan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan başkanlığındaki Akil İnsanlar heyeti otellerine dönmek zorunda kaldılar. Ellerinde Türk bayrakları ile Akil İnsanları protesto eden grup ise polis çemberine alındı. Akil İnsanlara yanaşmalarına izin verilmeyen grup ile polis arasında zaman zaman arbede çıktı. Olaylar sonunda polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

 


Toplantıda arbede

 


Akil İnsanlar Heyeti’nin Nevşehir’de gerçekleştirdiği toplantıda da gerginlik yaşandı. Kuruluş temsilcilerinin tek tek söz aldığı toplantıda Nevşehir Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, “Düne kadar Abdullah Öcalan ile görüşenler şimdi milliyetçi kesildi” demesi üzerine tartışma iyice alevlendi. Salonda bulunan Türk Eğitim-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir oturduğu yerden kalkarak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi’nin üzerine yürüdü. Sert sözlerin havada uçuştuğu arbedeye salonda bulunan sivil polisler müdahale etti. Taraflar arasında yaşanan arbede polis ekipleri tarafından önlenirken, heyet toplantıya ara vermek zorunda kaldı.

 


“Hayretle izliyoruz”

 


Bursa’da ise Valilik binasındaki “T.C.” ibaresinin kaldırılmasını protesto eden kalabalık bir grup Atatürk Caddesi’ndeki tarihi valilik binasının önünde eylem yaptı. Çeşitli sloganlar atan grup adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Metin Çelik, “devletin felsefesini oluşturan tanımların sistemli bir şekilde ve hoyratça değersizleştirilmeye, değiştirilmeye çalışıldığını” söyledi. Çelik,  “Bakanlıkların, valiliklerin, kurumların ve üniversitelerin tabelalarından T.C. ibarelerinin sökülmesini” hayret ve şaşkınlıkla izlediklerini kaydetti. Açıklamanın ardından grup dağıldı.