Sıcak havalar bitti, kış tekrar kendini hissttirecek

Sıcak havalar bitti, kış tekrar kendini hissttirecek
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, uzun süredir sıcak şekilde devam eden havalar mevsim normallerine dönüyor.

Son dakika hava durumu tahminlerine göre yağmurlu hafta geldi, birkaç gündür yurdun batı kesimlerinde etkili olan yağmur yağışı hafta boyunca sürecek. Haberler iyi, sıcak geçen kışın son verileri mevsim normallerine dönecek. Hava sıcaklıkları kış ortalamaları seviyelerinde seyredecek.

İSTANBUL’DA SICAK GÜNLER BİTTİ

İstanbul’da geçtiğimiz hafta 13-14 civarına kadar yükselen sıcaklıklar bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyrediyordu. Bu hafta İstanbul’da yağmurla beraber hava sıcaklıkları da mevsim normallerine inecek. Kış kendini hissettirecek.

BATI YAĞIŞLI ANADOLU KURAK

Yağmurlu hafta yurdun batı kesimlerini daha çok etkilerken tarım için önemli olan yağışlardan Anadolu daha az etkilenecek. Anadolu’da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkarken salı günü Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı dolaylarında kısa süreli kendini gösterecek kar yağışları haricinde kar beklenmiyor.

ORTA KARADENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Orta Karadeniz Bölgesi için fırtına uyarısı yayınladı. Uyarıya göre günün ilk saatlerinden itibaren rüzgarın batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın aynı gün (12.02.2018) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

GÜNÜN HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatı ve güneydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Sivas, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana ve Osmaniye’nin kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batısında öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Çankırı, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.