Şiddetli rüzgar 3 gün soluk aldırmayacak

Şiddetli rüzgar 3 gün soluk aldırmayacak
Meteoroloji uyardı: Fırtınanın hızı saatte 100 kilometreye çıkacak. 7 ilde kuvvetli yağış ve sel riski var. THY 103 seferi iptal etti. Deniz otobüsü seferleri de iptal edildi

Meteorolojinin kuvvetli lodos uyarısı THY’nin 103 seferini iptal ettirmesine neden oldu. Beklenen fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada’da 3 gün sefer yok. Meteoroloji kayak merkezlerindeki vatandaşları da uyardı. Dün saat 17.00’den itibaren Marmara’da  kuvvetli lodos ve yağışın beklenmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan yapılacak seferler için havayolu şirketleri ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi önlemlerini aldı. Saatteki  hızı 100 km’yi bulacağı kaydedilen lodos uyarısını dikkat alan Türk Havayolları bugün yapacağı iç ve dış hat seferlerinden 103 seferini iptal etti.          

Vatandaşlar uyarıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesi ve Kıyı Ege’de rüzgarın hızını arttırarak güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceğini ve Cumartesi ve Pazar günleri rüzgarın şiddetini daha da arttıracağını, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de  Marmara bölgesinde ise yer yer 100 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Kuvvetli lodos fırtınası ve hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artış ile birlikte kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimeleri meydana gelebileceği tahmin ediliyor. Kar erimeleri, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Meteoroloji,  kar yüksekliğinin kayak merkezleri olan Bursa Uludağ’da 185, Kocaeli Kartepe’de 177, Bolu Kartalkaya’da 168, Isparta Davraz’da 135, Çankırı Ilgaz’da 90, Manisa Spil dağında 25 santimetere olduğu belirterek tahmin edilen kuvvetli lodos fırtınası ve bunun sonucu hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artışı ve yağışla birlikte kar erimeleri meydana gelmesinin beklendiğini açıkladı. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin kar erimelerinin neden olabileceği ani sel ve taşkın riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Çanakkale’de 3 gün boyunca Gökçeada ve Bozcaada’ya deniz seferlerinin iptal edildiğini duyuruldu. Bursa Deniz Otobüsleri’nin (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.
Meteoroloji, batı kesimlerde devam eden yağışların; bugün İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde gece saatlerine kadar kuvvetli (21-50 mm) ve yerel olarak çok kuvvetli (51-75 mm) olmasının beklendiğini açıkladı.