Fenerbahçe gözünü lige çevirdi

Fenerbahçe gözünü lige çevirdi
Fenerbahçe gözünü lige çevirdi

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Eskişehirspor'u yenerek, zirve yarışını kayıpsız sürdürmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig'de yarın yapılacak Fenerbahçe-Eskişehirspor maçıyla birlikte, iki ekip lig tarihinde 54. kez karşı karşıya gelecek.


Geride kalan maçlarda Fenerbahçe, Eskişehirspor'a galibiyet sayısında 27-13, gol sayısında da 82-52 üstünlük kurdu, iki ekip arasındaki 13 maç da berabere sonuçlandı.


UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio karşısında elde ettiği başarıyla büyük bir sevinç yaşayan sarı-lacivertli ekip, 29. hafta karşılaşmasında Kadıköy'de Eskişehirspor'u konuk edecek. Mücadele ettiği üç kulvarda da zirveyi hedefleyen ''Sarı Kanaryalar'', seyircisi önünde çıkacağı lig maçında puan kaybı yaşamamak amacında.


Fenerbahçe'de sakatları nedeniyle tedavileri süren ve çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Emre Belözüoğlu ve Moussa Sow'un yarınki maçta da forma giymeyecekleri öğrenildi. Geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle Lazio maçında görev alamayan Mehmet Topal'ın durumu ise maç saatine kadar belli olacak.


Sarı-lacivertli ekibin dünkü antrenmanında Emre ve Sow, kendilerine özel program dahilinde çalışırken, Mehmet takımdan ayrı antrenman yapmıştı.


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.


Caner cezalı, 3 oyuncu ceza sınırında


Fenerbahçe'nin Süper Lig'de geçen hafta Orduspor ile yaptığı maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Caner Erkin, yarın forma giyemeyecek.


Eskişehirspor maçı öncesi takımda üçer sarı kartları bulunan kaleci Volkan Demirel, Cristian ve Semih Şentürk,  birer kart daha görmeleri durumunda 30. haftadaki Gençlerbirliği mücadelesinde cezalı olacak.


İstanbul'daki maçlar


Fenerbahçe ileEskişehirspor takımları lig tarihinde İstanbul'da 25 kez karşılaştı. İstanbul'daki maçlarda Fenerbahçe 20, Eskişehirspor sadece tek galibiyet alırken, 4 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe bu maçlarda 49 gol attı, kalesinde ise 15 gol gördü. Bu arada, iki takım arasında 1977-78 sezonunda İstanbul'da oynanması gereken karşılaşma, sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle Ankara'da yapıldı ve maçı Fenerbahçe 2-0 kazandı. Geçen sezon İstanbul'da yapılan maçta Fenerbahçe 1-0 galip geldi.


Eskişehirspor'un deplasmandaki tek galibiyeti 1987'de


Eskişehirspor, İstanbul'da Fenerbahçe karşısında ligdeki tek galibiyetini 1987-88 sezonunda aldı. 20 Eylül 1987 tarihinde yapılan maçtan kırmızı-siyahlı ekip 4-0 gibi farklı bir sonuçla galip ayrıldı. Bu maçın ardından İstanbul'da yapılan 6 karşılaşmayı da Fenerbahçe kazandı.


Tarihe geçen maçlar


Fenerbahçe ileEskişehirspor takımları arasındaki lig maçlarından bazıları Türk futbol tarihine geçti. Fenerbahçe, Eskişehirspor'u 1988-89 sezonunda Eskişehir'de 7-2, 1995-96 sezonunda da İstanbul'da 6-0 yenerek, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden 2'sine imza attı. Eskişehirspor ise 1987-88 sezonunda İstanbul'da Fenerbahçe'yi 4-0 yenerek, rakibi karşısında tarihi bir galibiyet elde etti.