Silivri cezaevinin ismi mi değişecek?

Silivri cezaevinin ismi mi değişecek?
Silivri halkı, ilçelerinin ismini taşıyan cezaevinin adının değiştirilmesini istiyor. Bölge sakinleri, cezaevinin kendilerini her anlamda olumsuz etkilediğini ifade ederken, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz konuyu Meclis'te gündeme getirdi.

İlker YAĞMUR/YENİÇAĞ

İstanbul’un sayfiye ve tarım noktalarından biri olan Silivri’de yaşayanlar, ilçenin isminin cezaevi ile anılmasından rahatsızlık duyuyor. Eskiden, yoğurdu, köftesi ve denizi ile anılan Silivri’nin isminin ulusal basında sürekli adli vakalarla gündeme gelmesi Meclis gündemine taşındı.

İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Beyaz'ın imzası ile Meclis'e sunulan soru önergesinde Silivri'de yaşan ailelerin duyduğu rahatsızlığa dikkat çekildi.

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Beyaz, "Silivrili vatandaşlarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarının istek, şikayetleri neticesinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünün adının değiştirilmesi konulu 'Meclis Araştırması' için teklifimizi TBMM Başkanlığına ilettik. Bu hususta elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Teklife gerekçe olarak şunlar sunuldu:

“FAYDADAN ÇOK ZARARI OLDU”

Silivri halkının akşam 21:00’den sonra sokağa çıkmaya korkar hale geldiğinin belirtildiği teklifte, “İnsanlar ilk etapta yeni iş kapıları açılır, esnaf satışlar artar diye bir beklenti içine girdi ama ilçe halkına faydadan çok zararı oldu” ifadelerine yer verildi.

“EMLAK PİYASASINI OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Cezaevinin çevresinin imara açık olmadığı ve sadece tarımsal amaçlı bağ evleri ile az katlı konutlara müsaade edildiği ifade edilirken, gayrimenkullerin sürekli değer kaybettiğine vurgu yapıldı.

AİLELER RAHATSIZLIK DUYUYOR

Geçmişte, Bayrampaşa Cezaevi’nin de ilçe üzerinde olumsuz etkiler bıraktığına dikkat çekilen teklifte, Silivri’de yaşayan ailelerin rahatsızlık duyduğuna vurgu yapıldı. Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’nün adını, bulunduğu yer olan Kınalı’dan alması ya da başka bir isim verilmesi istendi.

52893612_633520287104507_5860470286842855424_n-001.jpg