Silivri ve Bastille

Milletlerin tarihinde önemli günler vardır. Öyle ki, bu günler milletlerin tarihini hatta dünya tarihini değiştirir.  “Hiçbir şey öğrenmeyen, hiçbir şeyi unutmamış”  derler. 
Mesela Fransa’nın tarihinde Burbon istibdat idaresini ve Bastille zulümhanesini  yıkan halk hareketi böyle bir tarih dönemeciydi. 
Yarın Silivri’de de böyle tarihi bir gün yaşanacağını tahmin ediyorum. Bu öylesine bir olaydır ki... Türk Milleti’nin tarihine muhakkak damga vuracaktır. Silivri’de biriken halkın öylesine bir harekete vesile olması benim için şaşırtıcı olmaz. Daha evvel yazmıştım ben ve eşim yarın orada olamayacağımız için çok üzgünüz.
Yarın eğer tahminim doğruysa; Türkiye’nin tarihini değiştirecek bir gündür. İstanbul Valisinin açıklaması ve bütün AKP milletvekilleri halkın tepkisine engel olmak isteseler bile bunda başarılı olamayacaklardır. Bugünün milletimizin tarihine çok önemli bir gün olarak geçeceğini düşünüyorum.. Yarın, Türkiye’de bir istibdat idaresinin yıkılışının başlangıcı olabilir. Daha önce yazdığım gibi ben ve eşim bu çok önemli günde Silivri’de bulunamıyoruz ama bütün kalbimizle oradayız. Bu tavrımızla Türk Ordusu’na reva görülen hakaretlere isyan ediyoruz. Bir kaç yıldır Türk Ordusu’nun böylesine saf dışı kılınması, en önce Türk Ordusunu ve komutanlarını rahatsız etmiş olmalıydı. Ancak  yine de ben ve eşim Türk Milleti’ne ve Ordusu’na sonuna kadar güvenmeye devam edeceğiz.
Allah Türk Milleti’ni ve Türk Ordusu’nu tüm iç ve dış düşmanlardan korusun!

Yazarın Diğer Yazıları